4 Aug, 2019

Veckans bästa blogginlägg!

 

 

Ytterligare en vecka har passerat och det är verkligen ett angenämt problem vi har när det kommer till att sortera ut veckans bästa blogginlägg. Det är verkligen inte svårt att hitta bra inlägg utan det är snarast svårt att sortera bland alla fantastiska inlägg som skrivs. Vi är som ni märker imponerade över all information och kunskap som sprids via olika ekonomibloggar. Helt gratis är det dessutom! 

Sparo skriver om yttrandefriheten och i vanlig ordning är han helt rätt på bollen. Det finns ett citat i inlägget som verkligen alla borde fundera över: "Åsikter som inte upprör någon behöver ingen lagstadgad yttrandefrihet. Den måste finnas till för åsikter som upprör och kränker, och man kan inte ha lite yttrandefrihet, antingen har man det eller också har man det inte."

Sparabloggen är irriterad över ett samarbete som slagit bakut. Det är Preem och Aktiespararna som är inblandade. Hoppas att det här rättas till så att erbjudandet ändras.

Frihetsmaskinens aktier tar aldrig semester och det gör inte några andra personers aktier. En passiv inkomst eller två är verkligen grunden för rikedom!

Utlandsutdelaren har sålt "portföljens okrönta surdeg" och hans inlägg är lärorikt ur perspektivet att man ska följa sina planer i sin investering. Ett försök att skynda på utdelnignstillväxten slutade i en dålig investering och vi upprepar: Det finns inga genvägar.

Fondanalys har sammanställt en riktigt fin lista över skuldsättningen hos Stockholmsbörsens 30 största bolag. Riktigt intressant läsning!

Aktieinvest har intervjuat vår bloggkollega Utdelningsseglaren. Såklart har inte Seglaren svaren som passar alla men intervjun är ändå intressant och definitivt läsvärd för de flesta. Det är alltid bra med olika perspektiv.

Investera-pengar skriver om hur generalister förlorar. Det är faktiskt inte särskilt svårt att spara pengar och investera på börsen och det finns ingen anledning att anlita dyra experter. Helt klart ett läsvärt inlägg! 

 

Hoppas ni alla haft en riktigt go helg!

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.