5 Aug, 2019

Vad är pilotskolan?

 

 

Pilotskolan

 

Ni kanske har hört talas om pilotskolan när det kommer till aktier och undrat vad det betyder? Det är en liknelse med att när man flyger sitter man i samma båt (fast plan) som piloten och det bör innebära att piloten verkligen kämpar för att se till så att planet inte störtar för då kommer även han/hon att dö. Samma sak gäller med aktier; om styrelse och ledning äger aktier i bolaget kommer de per automatik att jobba för att aktiekursen ska gå bra.

Man kan givetvis analysera pilotskolan ännu längre och fundera över hur stora innehaven är, jag har läst någonstans om att en årslön är minimum för att pilotskolan ska fungera och det faktum att de ledande personerna har mycket pengar investerade i bolaget kan göra dem mer långsikta i sina dagliga beslut. Som sagt kan man resonera ganska mycket kring begreppet och vi nöjer oss egentligen med att konstatera vad pilotskolan innebär samt att vi gillar den.

 

Läs mer om insider-handel på börsen

 

Insiderhandel - en köpsignal

2018 sålde insynspersoner sina aktier i Leovegas

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.