12 Aug, 2019

Steg 1 av slös-hösten avklarad

Jag berättade för några veckor sen att vi kommer köra lite extra konsumtion här under sensommaren och hösten i år. För att nu i steg 1 passa på och köpa lite grejer när min fru fortfarande har lön (vilket känns mentalt bättre än att behöva göra stora inköp just när lönen slutat komma) och sen i steg 2 testa hur det är att under en månad leva lite mer slösaktigt i vardagen med småinköp. För att få en bild av vilket liv det är som finns möjligt om vi skulle börja spendera de 30 000 kr i månaden som jag räknar med att vi kan leva på resten av våra liv. Jämfört med de cirka 20 000 i månaden som vi brukar spendera. Men detta steg 2 blir en senare fråga i september.

Åter till steg 1 som går ut på att passa på att köpa lite större grejer som vi tänker oss kunna använda i många år men som är lika bra att köpa nu när vi har typ 1,2 löner utöver portföljens avkastning. Den stora delen här blev en ny TV och ljudsystem. Tidigare har vi haft 40 tums TV och inget ljudsystem, sen ett par veckor har vi nu 55 tum plus någon typ extern högtalare. Jag ska erkänna att jag inte är så insatt då det var min fru som gjorde det undersökande arbetet, läste på och jämförde priser. Är riktigt nöjd med TVn så här långt, den extra storleken gör skillnad och bilden är toppen! Kan dock inte säga att jag tycker ljudsystemet tillför så mycket, men vi köpte det som ett paket och fick det för 100 kr jämfört med att bara köpa TVn. Totalt gick det på knappt 13 000 kr.

 

Nästa inköp som jag tänkt länge på men varit för snål för att köpa är trådlösa hörlurar. Jag promenerar och cyklar med podcast i öronen varje dag och det har funkat väldigt bra med ett par billiga lurar för 29 kr från Biltema. Men ibland när det är stökigt i omgivningen från till exempel massa trafik är det lite svårt att höra. Och så klart lite bökigt med sladden någon gång ibland. Jag har till exempel tänkt att man skulle kunna ha på sig lurar på gymmet och att det då är enklare att kunna lägga ner mobilen och slippa hålla på med en sladd. 

Det blev inga värstinglurar direkt utan att par för 199 kr. Rätt smidigt att slippa sladden och de stänger ute lite ljud så man kan till och med dammsuga och lyssa samtidigt, med mobilen liggande på en central plats i lägenheten istället för i fickan. Dock på tok för varmt att använda de vid konditionsträning på gymmet och när jag cyklar som träning utomhus har jag hjälm så då funkar det inte heller.

Sammanfattningsvis så är jag ganska nöjd med inköpen men det är rätt tydligt att livet blir ungefär lika bra med 40 resp 55 tum och det viktigaste är innehållet i en podd inte om lurarna har sladd eller inte. Nu ska vi köpa ny dammsugare också, sen tror jag vi har grejer så vi klarar oss från inköp av större elektronik/teknikprylar i rätt många år. Sen i september blir det alltså steg 2 då vi ska testa äta dyrare mat och slösa mer i vardagen och se hur mycket extra glädje man får för 10 000 kr mer konsumtion under en månad.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.