Analys
22 Aug, 2019

TargetEveryone rapportkommentar Q2 2019

Rapportkommentar Q2 2019 (Läs den fullständiga analysen här)

- Ännu ett förlorat kvartal 
- Fortsatta kostnadssänkningar 
- Fokus på försäljningsarbetet

Rapportkommentar.
Ännu ett förlorat kvartal. Intäkterna från SpectrumOne – TargetEveryOnes nya plattformsprodukt – låter vänta på sig samtidigt som kostnadsbantningen inte gett full effekt ännu. Trots att försäljningen kommit igång med flera viktiga kontrakt har ännu inte intäkterna börjat komma in. Kvartalets intäkter om enbart 2,9 MSEK (6,1), kommer i sin helhet från företagets ”gamla” affärserbjudande och är alldeles för små för att klara av företagets operationella kostnader om ca 7,9 MSEK. Detta trots att bruttomarginalen förbättrades till 38% (33). Efter avskrivningar och förluster i delägda bolag uppgick därför rörelseförlusten till 11 MSEK. Till det kommer så ett negativt finansnetto om 1,3 MSEK, som dock till stor del berodde på kostnader i samband med företagets omfinansiering.  Efter vårens konvertibelemission om 17 MSEK och den under andra kvartalet genomförda nyemissionen har företagets finansiella situation förbättrats trots det första halvårets negativa kassaflöde från rörelsen före förändringar i rörelsekapital om ca 18 MSEK.

Fortsatta kostnadssänkningar. Under våren kunde företagsledningen kommunicera att de sänkt de fasta kostnaderna per månad från läget vid årsskiftet, ca 4 MSEK, med 30%. Under kvartalet har kostnadsreduceringarna fortsatt och bolagets kostnadsmassa vid utgången av kvartalet minskat med 45% i förhållande till slutet av föregående år. Antalet anställda var vid utgången av andra kvartalet 12 stycken att jämföra med 42 stycken för ett år sedan. Efter det har ytterligare fem anställda antingen slutat eller fått sluta. När deras slutlöner utbetalas under hösten kommer således kostnadsmassan sänkas ännu ett snäpp. Detta skulle innebära kostnader på under 2 MSEK i månaden för att driva bolaget.

Fokus på försäljningsarbetet. Med tanke på företagets stora förluster är allt fokus inriktat på att få in fler kunder till SpectrumOne. Tidigare VD ersattes efter mindre än ett år av Hosni Teque-Omeirat, med bred försäljningserfarenhet, vilket förhoppningsvis ger ny kraft i arbetet. Under första kvartalet lyckades TargetEveryOne sluta kontrakt med sju företag inom vitt skilda branscher. Under det andra kvartalet har det dock gått sämre med ett slutet kontrakt. Kunderna inkluderar dock stora välkända företag som   Electrolux och Agria Försäkring. Vår prognos om ca 35 betalande kunder vid slutet av året framstår dock efter första halvårets försäljning som väl optimistiskt. Samtidigt har nivån för ett positivt kassaflöde sänkts ännu en nivå och varje ny kund kan på ett ännu mer avgörande sätt förändra resultatet. Vi räknar nu att nivån 30 kunder räcker för att TargetEveryOne ska nå ett positivt kassaflöde. För investerare fortsätter det därför vara vitalt att bevaka antalet nya kunder för SpectrumOne och med tanke på den stora pipelinen av ”leads” kan situationen snabbt förändras. Vi sänker dock av försiktighetsskäl våra prognoser och räknar nu med att kassaflödet först blir positivt under 2020. Ytterligare en kapitalpåfyllnad kan därför vara nödvändig under hösten för att klara av likviditetssituationen.

Kort om TargetEveryone
Ordförande: Fredric Forsman
VD: Hosni Teque-Omeirat 
CFO: Vegard Brattum
Lista: First North Stockholm

----------------------------------------

Denna publikation (nedan ”Publikationen”) har sammanställts av TradeVenueAB (nedan ”TV”) exklusivt för TV:s kunder. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser kan således inte garanteras. TV kan låta medarbetare från annan avdelning eller analyserat bolag (nedan ”bolaget”) läsa fakta eller serier av fakta för att få dessa verifierade. TV lämnar inte i förväg ut slutsatser eller omdömen i Publikationen. Åsikter som lämnats i Publikationen är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av Publikationen och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer att vara i enlighet med åsikter framförda i Publikationen.

Informationen i Publikationen ska inte uppfattas som en uppmaning eller råd att ingå transaktioner. Informationen tar inte sikte på enskilda mottagares kunskaper och erfarenheter av placeringar, ekonomiska situation eller investeringsmål. Informationen är därmed ingen personlig rekommendation eller ett investeringsråd.

TV frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på denna Publikation. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Placeringen kan öka eller minska i värde eller bli helt värdelös. Att en placeringhistoriskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden.

Den i Publikationen lämnade analysen har utförts i enlighet med villkoren för tjänsten ”IR-paketet” som TV utför åt analyserat bolag. TV erhåller ersättning för nämnda tjänst från det analyserade bolaget. TV betalar ersättning till den analytiker som har sammanställt Publikationen. Publikationen får inte spridas till eller göras tillgänglig för någon fysisk eller juridisk person i USA (med undantag av vadsom framgår av Rule15a –16, SecuritiesExchange Actof1934), Kanada eller något annat land som i lag fastställt begränsningar för spridning och tillgänglighet av materialets innehåll.

Varken TV eller de personer som sammanställt denna publikation har innehav (varken långa eller korta) i analyserat bolags emitterade finansiella instrument överstigande 0,5 % av det analyserade bolagets aktiekapital.

Analytikern som har sammanställt denna publikation äger inga aktier i bolaget.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.