4 Sep, 2019

IPO-grafen

 

 

Ni har säkert sett den, den klassiska IPO-grafen. Den ser ut lite som en berg och dalbana. Först tuggar den sakta upp och sen är det en lång svindlande nedförsbacke med ett och annat hopp på vägen. Däremot behöver man bara zooma ut olika långt i de olika bolagen för att hitta den sk IPO-grafen. Jättetråkigt att det slutar så för många nya bolag och varför det här mönstret går igen vet vi faktiskt inte. Det vore kul om ni som har teorier i ämnet delar med er av dem i kommentarsfältet nedan.

Det finns såklart en hel del nya bolag som går bra också och vi gläds såklart med alla som investerat i dem. Nedan följer ett antal grafer från bolag som nyligen kommit till börsen. Det fakturm att de gått mellanbra betyder såklart inte att det inte går att göra bra affärer i dem dock för vi har tjänat pengar på mer eller mindre alla nedanstående aktier. 

 

 

Glöm inte att alla investeringar på börsen är förknippade med risker och IPO-investeringar är inget undantag. Tvärtom. 

 

Läs mer om IPO-investeringar

 

Uppdatering IPO-portföljen

Att lyckas med IPO-investeringar (film)

IPO-pappan

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.