5 Sep, 2019

Kortsiktig handel i Lifeassays

 

 

Intressant handel i Lifeassays

 

Idag uppmärksammades vi på ett intressant faktum i aktien Lifeassays B. Aktien handlades som mest upp med drygt 60 % utan någon synlig nyhet eller information. Det kan vara så att vi missat något men det är inte det viktiga i det här fallet. Det viktiga är att det även går att handla en betald täckningsrätt, som kommer omvandlas till en aktie i Lifeassays den 9 september 2019, för 0,56 kr. De som köpt aktien idag räknar alltså kallt med att aktien kommer handlas billigare än 0,56 kr inom fyra dagar. Aktieinvesteringar är tydligen inget maraton i alla fall ;).

Vi valde faktiskt att slänga in några enstaka tusenlappar i teckningsrätter i IPO-portföljen som fungerar som en chansportfölj. Om aktien går ner i källaren så är det inte hela världen att förlora ett par tusen och om aktien håller sig på de här nivåerna så blir det några kronor i vinst. Ungefär som att köpa en trisslott.

Lifeassays B stängde till slut på 0,896 kr och Lofeassays BTB stängde  på 0,56 kr. De närmaste dagarna får utvisa om det var aktien eller teckningsrätten som var felprissatt.

 

Kort fakta om Lifeassays

 

LifeAssays är ett företag som tillhandahåller utrustining för test av urin och blod. Metoden är snabb och fokus ligger på folksjukdomar som diabetes, njujsjukdomar, hjärt- och kärsjukdomar mm. Det verkar även som om de är aktiva inom veterinärmottagningar. 

VD: Anders Ingvarsson

Ordförande: Anders Norling

Kurs: 0,896 kr

Börsvärde: 49,53 MSEK

P/E-tal: -1,16

P/S: 9,31

Antal ägare hos Avanza: 1.814 st

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.