6 Sep, 2019

Quickbit överväger stämningsansökan

 

 

Vart ligger fokuset i Quickbit egentligen?

 

Ingen kan väl ha missat en av den senaste tidens mest omtalade akter: Quickbit. Quickbit är ett bolag som tillhandahåller möjligheten för onlinebutiker att ta betalt i kryptovalutor. Quickbit noterades så sent som 11 juli och vi skrev faktiskt om dem här på bloggen inför noteringen. I slutändan tecknade vi även en liten post och fick tilldelning. Aktien har efter notering gått som en raket och trots tapp på drygt 20 % någon dag så handlas den flera hundra procent över teckningskursen.

Häromdagen skrev Affärsvärlden en artikel om  Quickbit och de företag och personer som står bakom bolaget och det fick aktien att rasa på börsen. Det fick också företrädare för Quickbit att rasa. Mot Affärsvärlden. Från bolagets sida skickade man ut en pressrelease där man dels kommenterade ”skriverier” i media och dels förtydligade sin syn på verksamheten och resultatet i bolaget. Det senare är enligt oss helt okej men vi kan inte förstå varför man som noterat bolag ska gå ut och kommentera skriverier på diverse forum. Det känns inte som om det är där man ska lägga fokus. Idag nås vi av ett nytt pressmeddelande från Quickbit. Nu uttalar sig ordförande för bolaget och meddelar att man utreder möjligheten att stämma såväl Affärsvärlden som diverse ”nättroll” på olika börsforum för att de uttalat sig om bolaget. 

Det är klart att man kan ha synpunkter på hur vissa uttalar sig och vi lägger oss inte i det juridiska. Däremot kan vi tänka oss väldigt många fler ställen i ett nyligen noterat bolag, där ledningens tid behövs än att syssla med den typen av åtgärder. Vårt råd till ledningen i Quickbit är istället; fokusera på att leda bolaget och visa genom resultaten där hur fel nättrollen och jounalisterna har om de nu har fel.

Vi äger inga Quickbit, de få vi ägde såldes första dagen efter noteringen och vi har ingen avsikt att investera i Quickbit i det närmaste men vi önskar såklart både företaget och alla dess 5.140 st ägare hos Avanza lycka till.

 

Läs mer om Quickbit

 

Överväger stämma Affärsvärlden

Pressrelease: Stämningsansökan utreds

Dolda nätverket bakom kryptoraketen Quickbit

Sista dagen att teckna Quickbit

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.