11 Sep, 2019

Är det AMF som lämnar Castellum?

 

 

Idag nås vi av nyheten att en storpost är mäklad i småspararfavoriten Castellum. Det rör sig om 8,1 miljoner aktier vilket stämmer väl överens med AMF fonders innehav i Castellum. Närmast till hands att gissa på som säljer är Lannebo fonder som äger 8,0 miljoner aktier. För inte kan det vara Szombatfalvysfärsen som säljer av en del av sina 8,3 miljoner aktier?

Ovan har vi förutsatt att det är en ägare som helt lämnat Castellum men det kan även vara APG Assett Management, PGGM Pensioenfonds, BlackRock, SEB Fonder eller Vanguard som sålt delar av sitt innehav. Vår gissning är dock att det är AMF försäkring & fonder som lämnar skutan. Smart eller inte kan man diskutera men det ligger i tiden att lämna fastighetsbolag. 

 

Läs mer om Castellum

 

Största aktieägare Castellum

Storposter mäklade i Castellum

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.