10 Oct, 2019

Är Vimla en seriös operatör?

 

 

Mobilabonnemang

 

Vi har sett att ett flertal av våra bloggkollegor har avtal med Vimla där det betalas ut någon form av kickback om man tecknar avtal via deras länk. Det är seriösa och duktiga killar och tjejer som har dessa bloggar och nu när vi skulle ändra om ett av familjens abonnemang så kändes det naturligt att gå in på Vimlas hemsida och titta lite på hur det ser ut. Det började egentligen med en googling av ”Vimla nät” för att se vems nät Vimla köpt in sig på. Det visade sig vara Telenor och även om det är en försämring gentemot nuvarande nät som är Telia så kändes det okej.

Väl inne på sidan visar det sig att det står olika priser på olika ställen. Vi väljer studentpriset för det är familjens student som ska ha abonnemanget. När man klickar på ”studentpriser” så kommer man till sidan som anger ordinarie priser (och alltså inte studentpriserna). Samtidigt ger Vimla på det här stället 75 % rabatt under de första två månaderna vilket gör att priset ser billigare ut än vad det gjorde där vi klickade. Tittar man på det pris som anges med liten text ser man dock att man kommit tillbaka till ordinarie priser. Vilken tillfällighet. Det kan såklart vara så att Vimla inte har koll på vart länkarna på sidan leder och det är illa nog anser vi. Om man dessutom väljer att klicka på ”köp abonnemang” kommer man till en ogiltig sida. Tyvärr bådar detta inte gott och det blir sannolikt så att vi istället väljer en operatör som har ordning på sin sida och som håller vad de lovar.

Det ironiska i det hela är att Vimla har en hel rad med information som de kallar ”det fulstilta” och där de räknar upp att de inte har någon uppsägningstid, ingen anslutningsavgift, ingen fakturaavgift, ingen startavgift, inget minutpris mm. De verkar dock ha glömt att skriva med att de inte heller har någon fungerande hemsida. Testa gärna själva genom att klicka här och välj sedan studentpriser och/eller klicka på knappen "beställ" och se hur det ser ut.

Ni som eventuellt har goda erfarenheter av Vimla får jättegärna dela med er av dem i kommentarsfältet.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.