19 Oct, 2019

Veckorapport +0,90% eller +14977kr

Veckans utveckling +0,90% eller +14977kr. Under veckan så var det flera av mina största enskilda innehav som hade kvartalsrapporter. Bland dessa var Investor, Castellum, Atrium Ljungberg, Holmen och Johnson&Johnson, en väl avvägd stabil uppsättning av enskilda innehav tycker jag dessa är. Det var lite blandad respons från marknadens sida på kvartalsrapporterna och beror ju mycket på hur den underliggande aktien utvecklats tidigare och förväntningar på rapporten. Holmen exempelvis steg med hela 6% medans fastighetsbolagen Castellum och Atrium Ljungberg sjönk, även Johnson&Johnson korrigerades ner med 6%. Jag ska försöka sitta ner under helgen och bläddra i kvartalsrapporterna för känna mig på banan.

Mina tankar kring min portfölj och investeringar närmaste tiden är att bevaka Tomra Systems och eventuellt sälja mindre innehav av Bravida då de fortsatt stiga trots att det finns signaler på att vi är på väg mot en lågkonjunktur. Köper på utdelningar som jag får och nyinsättningar görs inte mycket för tillfället. Nya sparade pengar går till att betala av på bolån och räntespar för att kunna flytta till en större lägenhet. 

Efter årsskiftet kommer jag att sluta presentera min portfölj med utvecklingen och utdelningen i kronor utan bara ha kvar den procentuella förändringen. Det säger säg självt att den som satt in mycket pengar kommer även få mycket utdelning och det just den procentuella utvecklingen som egentligen är relevant. Dessutom har jag även privata skäl till att bli lite mer anonym på den fronten. 

 

Mina köp i Tomra.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.