5 Nov, 2019

Mc Donalds VD och ordförande får gå

 

Sex på jobbet = sparken?

 

Det var igår som skräpmatskedjans VD och styrelseordförande Steve Mc Easterbrook fick lämna bolaget efter att ha haft ett förhållande med en anställd. Enligt uppgifter har förhållandet varit ömsesidigt och ingen information om vem person en ifråga är har gått att finna. Vi tror på individens frihet och vi önskar verkligen Steve all lycka i kärlekslivet men det kan knappast anses smart av honom att på detta sätt bryta mot företagets regler. Mc Donalds är tydliga med att det inte är tillåtet med förhållanden mellan anställda. När de dessutom haft en hel del problem med arbetsledare som tafsar och ger skamliga förslag till underordnade är det tjänstefel av deras VD att bryta mot reglerna. Det pågår ett antal stämningar mot Mc Donalds av just dessa anledningar och det borde Steve veta om. Lite taskigt kan vi tycka att det är när nyhets media rapporterar om "violating of company conduct". Det blir lätt att man kopplar ordet violation till själva förhållandet.

Lämnar styrelsen i Walmart

 

Idag dök det upp  information om att Steve Mc Easterbrook även tvingas bort från sitt styrelseuppdrag i butikskedjan Walmart. Detta får oss att misstänka att det kan ligga något mer bakom det hela. Kanske är vi bara konspiratoriska eller så har Walmart en extremt hög moralisk svansföring.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.