Analys
7 Nov, 2019

TargetEveryOne rapportkommentar Q3 2019

Rapportkommentar Q3 2019 (Läs den fullständiga analysen här)

- Avyttrar tidigare verksamhet
- Kapade kostnader
- Skalbar affärsmodell

Rapportkommentar.
Avyttrar tidigare verksamhet.
TargetEveryone (TEO) minskade i det tredje kvartalet nettoomsättningen till 2,5 MSEK (3,2). Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar (EBITDA) uppgick till -5,6 MSEK (-7,4) medan resultatet före skatt försämrades till -10,7 MSEK (-10,4). Försäljningen har sedan lansering av SpectrumOne vid årsskiftet 18/19 varit en besvikelse även om sammanlagt 12 kunder uppskattningsvis hittills i år har tecknats varav två under Q3 och två därefter, vilket indikerar ett högre försäljningstempo än tidigare. Bland de nya kunderna återfinns det datadrivna onlinevaruhuset Addreax (tidigare Studentkortet) som även blir SpectrumOne’s worldwide partner vilket innebär hjälp med distribution och återförsäljning. Efter utgången av det tredje kvartalet har TEO under ledning av bolagets nya VD med ett tydligt försäljningsfokus avyttrat affärsbenet TargetEveryone (köpeskilling 1,6 MSEK) vilket framöver öppnar för fullt fokus på bolagets nya satsning SpectrumOne och uppges förkorta bolagets väg till positivt kassaflöde. Företaget är med anledning av detta i en process att byta bolagsnamn till SpectrumOne. 

Kapade kostnader. Bolaget har under året fortsatt kapa kostnader och efter avyttringen uppskattas de månatliga kostnaderna nu sammanlagt ha minskat 60 % från årsskiftet, borträknat avgångsvederlag m.m., vilket innebär att tidigare 4 MSEK minskat till 1,7 MSEK per utgången av september. Organisationen är nu väldigt slimmad och säljorienterad, vilket innebär att om försäljningen tar fart bedömer vi att bolaget behöver anställa viss stödpersonal vilket återigen ökar kostnaderna något. TEOs kassa är fortsatt ansträngd (0,7 MSEK per sista september) till följd av negativa kassaflöden från den löpande verksamheten om drygt -30 MSEK hittills i år. Kring kvartalsskiftet och därefter har ytterligare finansieringsåtgärder vidtagits. Dels i form av en riktad nyemission om 6,2 MSEK som den extrainsatta bolagsstämman 13/11 väntas besluta om, samt ett lånelöfte på motsvarande belopp från en norsk bank villkorat av att nyemissionen godkänns. För att klara sina ekonomiska åtaganden fram till bolagsstämman lånade TEO 2 MSEK till 3 % månatlig ränta med återbetalning senast 15/11. I samband med detta och den signifikanta restruktureringsprocessen som nu lider mot sitt slut valde CFO att lämna TEO den 4/11 för en ny utmaning.

Skalbar affärsmodell. På den positiva sidan finns den antagna skalbarheten i SpectrumOne’s affärsmodell vilket gör att lönsamheten kan bli god vid en ökad försäljning. Vi bedömer att det krävs sammanlagt 36 kunder från årsskiftet år 2019/20 för att den löpande verksamheten ska nå kassaflödesmässigt break-even givet nuvarande kostnadsstruktur. Vi sänker vår intäktsprognos för helåret 2019 där intäkterna nu väntas uppgå till 11,7 som bygger på 14 SpectrumOne-kunder (samt tidigare affärsverksamhet) vid årsskiftet vilket leder till en EBITDA förlust -28 MSEK (-30). För 2020E gör vi en försiktig prognos där nettokundinflödet uppgår till en (1) per månad vilket ger sammanlagt 26 st SpectrumOne-kunder vid utgången av 2020E. Baserat på detta värderas TEO till 4x nästa års prognosticerade intäkter (P/S) som då är helt hänförliga till SpectrumOne.

Kort om TargetEveryOne
Ordförande: Fredric Forsman
VD: Hosni Teque-Omeirat 
CFO: Vegard Brattum
Lista: First North Stockholm

----------------------------------------

Disclaimer
Denna publikation (nedan ”Publikationen”) har sammanställts av TradeVenueAB (nedan ”TV”) exklusivt för TV:s kunder. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser kan således inte garanteras. TV kan låta medarbetare från annan avdelning eller analyserat bolag (nedan ”bolaget”) läsa fakta eller serier av fakta för att få dessa verifierade. TV lämnar inte i förväg ut slutsatser eller omdömen i Publikationen. A°sikter som lämnats i Publikationen är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av Publikationen och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer att vara i enlighet med åsikter framförda i Publikationen.

Informationen i Publikationen ska inte uppfattas som en uppmaning eller råd att ingå transaktioner. Informationen tar inte sikte på enskilda mottagares kunskaper och erfarenheter av placeringar, ekonomiska situation eller investeringsmål. Informationen är därmed ingen personlig rekommendation eller ett investeringsråd.

TV frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på denna Publikation. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Placeringen kan öka eller minska i värde eller bli helt värdelös. Att en placeringhistoriskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden.

Den i Publikationen lämnade analysen har utförts i enlighet med villkoren för tjänsten ”IR-paketet” som TV utför åt analyserat bolag. TV erhåller ersättning för nämnda tjänst från det analyserade bolaget. TV betalar ersättning till den analytiker som har sammanställt Publikationen. Publikationen får inte spridas till eller göras tillgänglig för någon fysisk eller juridisk person i USA (med undantag av vadsom framgår av Rule15a –16, SecuritiesExchange Actof1934), Kanada eller något annat land som i lag fastställt begränsningar för spridning och tillgänglighet av materialets innehåll.

Varken TV eller de personer som sammanställt denna publikation har innehav (varken långa eller korta) i analyserat bolags emitterade finansiella instrument överstigande 0,5 % av det analyserade bolagets aktiekapital.

Analytikern som har sammanställt denna publikation äger inga aktier i bolaget.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.