9 Nov, 2019

Veckorapport -043% eller -7323 kr

Det var lite av en besvikelse i veckan då ett av mina största innehav Bravida "störtdök" efter Q3 rapporten efter att ha haft stark kursutveckling senaste året. För mig var det en bra repetition av att ha kombination av olika aktier i portföljen för att minska riskbarriären. Om du är över exponerad mot en enskild aktie kan det slå till oerhört betydande på hela avkastningen. Nästa inlägg ska jag kommentera Bravidas rapport och hur jag förhåller mig mot det. Veckan slutade på -0,43% och Sharpe kvoten håller till på höga 2,40.

 

I mitt förra inlägg skrev jag om att mina utdelningar för i år har nått upp till 45037 och fick kommentaren (Twitter) om varför intresset för utdelningar är så stort och att det borde vara hela avkastningen av portföljen som är det viktigaste. Utdelningar kan ses som en stabil punkt då börsen både stiger och sjunker varje år. Om du gör schyssta och precisa investeringar kommer dina utdelningar växa varje år vare sig du gör nyinsättningar eller inte. Eftersom jag vill kunna leva på pengar från mina aktie innehav i framtiden är utdelningar ett klockrent mätetal där jag får ut "lön" i form av utdelningar utan att jag behöver sälja andelar. Det är också enklare mentalt att mäta i utdelningar vid år då vi har negativ börsutveckling.

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.