Analys
14 Nov, 2019

Sedana Medical rapportkommentar Q3 2019

Rapportkommentar Q3 2019 (Läs den fullständiga analysen här)

- Ännu ett bra kvartal i backspegeln 
- Förtydligade finansiella mål och plan för listbyte
- Välfylld kassa och stärkt ägarbild

Rapportkommentar.
Ännu ett bra kvartal i backspegeln. Under Q3-19 uppgick omsättningen till 16 MSEK (13), motsvarande en tillväxt om ca 30 %, tolv månader rullande uppgår nu försäljningen till 67 MSEK. Det försämrade rörelseresultatet (EBIT) under tredje kvartalet om -5 MSEK (-2) var väntat och är en följd av ökade kostnader för uppbyggnad av försäljnings- och marknadsorganisationen inom koncernen, samt förberedelser inför IsoConDa-lanseringen. Under 2019 har Sedana fortsatt att uppnå viktiga milstolpar: de närmaste målen är att registrera IsoConDa i Europa under H1-2021, att erhålla marknadsgodkännande i USA till år 2024 samt att etablera sig på de stora marknaderna i Asien. Dessa mål är ett första steg mot att göra inhalationssedering med AnaConDa och IsoConDa till en global standardmetod – med en marknadspotential inom intensivvården som företagsledningen uppskattar till 20-30 mdSEK årligen.

Förtydligade finansiella mål och plan för listbyte. Ambitionen är att växa med 20 % per år intill registreringen av IsoConDa i Europa. Under november förtydligade även Sedana sina mer långsiktiga finansiella mål: den övergripande målsättningen för de europeiska marknaderna är att nå en omsättning om 500 MSEK med en EBITDA-marginal om ca 40 % tre år efter Europaregistreringen av IsoConDa. Detta gäller då endast Europa, varför ytterligare potential finns i andra marknader som t.ex. Kina och Japan. Sedana har även meddelat att de beslutat om att utvärdera förutsättningarna för att notera aktien på Nasdaq Stockholms huvudlista inom 18 månader, något som i sig kan utgöra en värdedrivare i aktien på medellång sikt. 

Välfylld kassa och stärkt ägarbild. Sedana har under hösten tagit in 375 MSEK i en riktad emission för att finansiera genomförandet av aktiviteter för att uppnå marknadsgodkännande av AnaConDa och IsoConDa i USA. Genom emissionen har Sedana dessutom lyckats få in ett antal nya svenska och utländska institutionella aktieägare, vars namn ger ett starkt signalvärde. För ett miljardbolag noterat på First North och med en kursuppgång i år på ca 70 %, är det en prestation och som visar på intresset för bolaget, särskilt då rabatten i samband med emissionen enbart var ca 5 %. 

Kort om Sedana Medical
Ordförande: Thomas Eklund
VD: Christer Ahlberg
CFO: Maria Engström
Lista: Nasdaq First North Growth Market Sweden

----------------------------------------

Disclaimer
Denna publikation (nedan ”Publikationen”) har sammanställts av TradeVenueAB (nedan ”TV”) exklusivt för TV:s kunder. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser kan således inte garanteras. TV kan låta medarbetare från annan avdelning eller analyserat bolag (nedan ”bolaget”) läsa fakta eller serier av fakta för att få dessa verifierade. TV lämnar inte i förväg ut slutsatser eller omdömen i Publikationen. A°sikter som lämnats i Publikationen är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av Publikationen och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer att vara i enlighet med åsikter framförda i Publikationen.

Informationen i Publikationen ska inte uppfattas som en uppmaning eller råd att ingå transaktioner. Informationen tar inte sikte på enskilda mottagares kunskaper och erfarenheter av placeringar, ekonomiska situation eller investeringsmål. Informationen är därmed ingen personlig rekommendation eller ett investeringsråd.

TV frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på denna Publikation. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Placeringen kan öka eller minska i värde eller bli helt värdelös. Att en placeringhistoriskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden.

Den i Publikationen lämnade analysen har utförts i enlighet med villkoren för tjänsten ”IR-paketet” som TV utför åt analyserat bolag. TV erhåller ersättning för nämnda tjänst från det analyserade bolaget. TV betalar ersättning till den analytiker som har sammanställt Publikationen. Publikationen får inte spridas till eller göras tillgänglig för någon fysisk eller juridisk person i USA (med undantag av vadsom framgår av Rule15a –16, SecuritiesExchange Actof1934), Kanada eller något annat land som i lag fastställt begränsningar för spridning och tillgänglighet av materialets innehåll.

Varken TV eller de personer som sammanställt denna publikation har innehav (varken långa eller korta) i analyserat bolags emitterade finansiella instrument överstigande 0,5 % av det analyserade bolagets aktiekapital.

Analytikern som har sammanställt denna publikation äger inga aktier i bolaget.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.