18 Nov, 2019

Hufvudstaden Q3 Rapport

Hufvudstaden presenterade Q3 rapporten för nästan 2 veckor sedan och jag tog mig en tid för att läsa igenom den nu. Tänkte försöka sammanfatta det och ge min syn på Hufvudstaden, som är mitt 5:e största innehav med en andel på 6,5%. En mycket stabil aktie med en stadig utdelningstillväxt på ungefär 6 % varje år. 


 

Nyckeltal
Nettobelåningsgraden 16 procent (15)
Soliditet 62 procent (63)
Ränteteckningsgrad 11,4 ggr (10,0)
EPRA EPS 4,11 kr (3,80)
EPRA NAV 189 kr (173)
EPRA Vakansgrad 3,0% (2,5)

Värdering
EPRA Yield 3,20%
Aktie / EPRA NAV 0,90

 

Nettobelåningsgraden(nettoskulden/fastighetens redovisade värde) belyser företagets finansiella risk och Hufvudstaden har nog det lägsta belåningsgraden av alla fastighetsbolag som är börsnoterat, vilket är starkt och stabilt. EPRA NAV är det långsiktiga substansvärdet och värderingen för aktien blir då 0,90. Jag har inte riktigt följt Hufvudstaden så värst mycket, men värderingen har blivit dyrare så som alla andra fastighetsbolag. EPRA Yield på 3,20% är beräknat på 12 månaders rullande EPRA EPS / Aktien. Januari-September har förvaltningsresultatet eller EPRA EPS ökat med 8,2% vilket är bra signal för utdelningen. När jag gör lite beräkningar på Hufvudstaden så kommer nog utdelningen hamna på 3,95 kr. Min syn på Hufvudstaden är att avvakta och inte göra några transaktioner varken köpa eller sälja, då jag redan har stor andel fastigheter i portföljen. 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.