21 Nov, 2019

"Flyttskatten" tas bort 1 juli 2020

 

 

Fantastiskt snyggt skött det här…

 

Regeringen och dess stödpartier har lovat att ta bort den sk flyttskatten vilket innebär att de ska ta bort räntan på uppskovet. Det har nu kommit fram hur de tänkt sig lösa det här och det blir sannolikt som så att försäljningar som sker efter 1 juli 2020 slipper ränta på uppskovet. Dessutom ökar man taket på uppskovet till 3 miljoner. Är det här verkligen så smart? När man införde ränta på uppskovet för ca 10 år sedan så infördes det retroaktivt och när man nu väljer att göra tvärtom när det är till statens nackdel skapar man grogrund för ytterligare politikerförakt.

Om man, som politikerna, tror att denna skattelättnad innebär en reell skillnad för bostadssäljare kommer vi ha en intressant vår framför oss. Hur många kommer vilja sälja innan den 1 juli om de tror att de kan sälja ”skattefritt” efter den 1 juli? Köptrycket kommer vara konstant men sannolikt kommer utbudet minska och vi kommer se prisuppgångar på bostäder i Sverige. Efter sommaren däremot kommer marknaden översköljas med bostäder som ska säljas. Just när vi behöver stabilitet på marknaden väljer vår folkvalda idio…jag menar politiker att stöka till det ytterligare.

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.