12 Dec, 2019

Dags för en ny IPO-spekulation

 

 

När vi härom veckan tittade till prospektet för 24 Storage och såg att 75 % av erbjudandet var tecknat av ankarinvesterare tyckte vi faktiskt att det räckte för att spekulationsteckna oss för en liten post med aktier. Det blev tilldelning med 120 st aktier och de tecknades till kursen 47 kr. Första handelsdagen var 10 december och aktien fick en flygande start och handlades inledningsvis kring 55 kr och var ett tag över 56 kr. Vi valde att kliva av på 55,95 kr och kasserade in en dryg tusenlapp i vinst. Inga stora pengar men ändå pengar som vi inte hade innan den här noteringen. Likt många noteringar de senaste åren har 24 Storage följt den gängse utvecklingen och efter den första dagens hysteri faller man tillbaka. Idag stängde 24 Storage bara 10 öre över teckningskursen.

24 Storage

 

Bolaget erbjuder förrådsmöjligheter för privatpersoner och kan enkelt sammanfattas som ett Shuregard med verksamhet i storstadsregionerna. Man grundades 2015 och enligt egen utsago ska man digitalisera förrådsbranschen. Totalt äger man 22 anläggningar men det verkar snart vara 23 ch man omsätter 57 MSEK (enligt prospektet har detta räknats ut på 20 st anläggningar). Inget superstort bolag med andra ord. Detta kan jämföras med Shurgard som på sina 36 anläggningar omsätter 420 MSEK. Självklart är Shurgards anläggningar större men det ser lite tokigt ut med den stora skillnaden i omsättning. Det här är sannolikt en sektor som kommer fortsätta växa i takt med urbaniseringen och det är ingen hemlighet att de förråd som byggs till nybyggda lägenheter ofta är minimala samtidigt som gamla vindar ofta blir lägenheter idag. Branschen i stort tror vi på men i dagsläget väljer vi ändå att inte satsa på 24 Storage.

Den här lilla vinsten ska nu in i Herantis Pharma som noteras på måndag.

 

Läs mer om 24 Storage

 

24 Storage erbjudandet övertecknades kraftigt (Fastighetsvärlden)

24 Storage notering (DI Digital)

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.