13 Dec, 2019

Skatteverket levererar stor humor för en gångs skull

 

 

 

Skatteverket - Goyada

 

Idag kan vi läsa om hur fantastiskt underbara den statliga myndigheten Skatteverket är. De har alltså beställt presentkort som julklapp till sina anställda och som leverantör har man valt bolaget Goyada. Ett bolag som för övrigt även säljer ladd till kontantkort (och nej inte den typen av ladd som våra mer drogliberala läsare tänker på). Förutom att ladda kontantkort så har de alltså någon form av elektroniska presentkort. Går man in på deras hemsida för att kolla vad de erbjuder för produkter så är det i allra högsta grad oklart. Det framgår i vilket fall inte vad man kan köpa för deras produkter.

 

Obetald skatt

 

Det som skapar den stora humorn i det hela är att Skatteverket väljer att köpa presentkort av ett företag som ligger hos Kronofogden med miljoner i obetalda skulder vilket innebär att de anställda kanske inte kommer kunna använda de presentkort de fått i julklapp. Vad är det då för skulder det rör sig om? Jo det kan vi avslöja för er: Skatt. De har alltså struntat i att betala sina skatter och då väljer Skatteverket att anlita dem som leverantör av julklappar till personalen. Ska man skratta eller ska man gråta?

De anställda är oroliga att de ej ska kunna använda sina presentkort och jag antar att även de anställda på Goyada är oroliga för mer än sina julklappar då företaget förhandlar för att undvika konkurs. En soppa helt enkelt och för att slippa den här typen av problem skulle såklart Skatteverket gjort en lite bättre kontroll innan man valde leverantör. Kanske skulle man använt Awardit istället? Vår vän och bloggkollega Investacus har skrivit ett utmärkt inlägg om dem. Eller kanske är det ett poddinlägg på Game of stocks men det finns i alla fall info skrifligen på bloggen Invectacus.

 

Läs mer om Skatteverket, Goyada och Awardit

 

Skatteverket i krismöte (Expressen)

Goyada AB (Mer info)

Awardit - Bolagsanalys (Investacus/Game of Stocks)

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.