16 Dec, 2019

Herantis Pharma börjar handlas idag

 

 

Herantis Pharma

 

Läkemedelsbolaget Hernatis Pharma har valt att parallellnotera sin aktie. De är sedan tidigare noterade på Helsingforsbörsen men då de upplever denna börs som liten och begränsad (enligt uppgift ska det bara finnas ett enda medicinbolag där sedan tidigare) har de valt att även notera sin aktie på Stockholmsbörsen Nasdaq First North. Vid senaste nyemissionen gick Swedbank Robur in med 5,8 MEURO och även Nordea är en av de större ägarna så det finns rätt så

Parkinson och lymfödem

 

Bolaget forskar på två mediciner; en mot Parkinson och en mot lymfödem. I dagsläget verkar det inte som att de har någon medicin att sälja utan det är forskning som är grejen. Företagets verksamhet verkar som sagt vara forskning och kapitalanskaffning medel tillhörande utspädning. Under 2019 har fokus varit på att skaffa medel för att unna fortsätta forska under 2020.

Kurs

 

Herantis Pharma har sedan januari 2016 varit noterat på Helsingforsbörsen och nu ska de alltså även noteras i Stockholm. Lyssna gärna på VD:s kommentar kring noteringen nedan. När beslutet för notering kommunicerades i maj 2019 stod aktien i ca 7 Euro och därför satte man priset på den svenska aktien på 71 kr. Sedan dess har kursen på Helsingforsbörsen rusat ordentligt och i fredags stängde de på 9,9 Euro vilket gör att helt plötsligt ser den svenska noteringen ganska billig ut. Vi kan villigt erkänna att denna enkla ekvation var orsaken till att vi tecknade aktier i bolaget. Vi tecknade i två olika portföljer och fick faktiskt tilldelning i båda. Inte de poster vi ansökte om såklart men det blev i alla fall en liten tilldelning på 160 st aktier. Man vet såklart aldrig hur marknaden reagerar men det känns som om alla de som äger aktier i Finland omedelbart borde sälja dem och köpa samma aktier i Sverige till rabatt istället. Den enda anledningen till att äga dem i Finland kan ju vara valutan men det bör inte göra så stor skillnad enligt oss.

När vi skriver detta inlägg är klockan 08.00 på måndag morgon och det är en timme kvar tills handeln i Herantis startar i Sverige. Det ska bli intressant att se hur det hela utvecklar sig och vår plan är att sälja ganska omgående.

 

Läs mer om Herantis Pharma

 

Herantis Pharma (hos Aktiespararna) (film)

Herantis Pharma - notering och nytt innehav (Sparsamt leverne)

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.