21 Dec, 2019

Nytt marijuanabolag till börsen

 

 

ODI Pharma - IPO

 

Marijuana för medicinskt bruk har blivit legaliserat i Polen och ODI Pharma har en plan att sälja medicinsk marijuana i landet. Planen är enkelt uttryckt att söka kontakt med polska läkaren och utbilda dem i nyttan av medicinsk marijuana och få dem att att förskriva det till patienter. Det är nämligen inte tillåtet att marknadsföra läkemedel direkt till patienter i Polen. Man har ingen egen odling utan köper in färdiga produkter. Man har inte ens någon som helst kontakt med produkten faktiskt utan agerar försäljare och distributör.

 

Fakta om noteringen

 

Teckningstid: 16-29 december 2019

Första dag för handel: Preliminärt 23 januari 2020.

Teckningskurs: 9,20 SEK per aktie.

Teckningspost:   600 aktier (cirka 5 520 SEK) eller mer

Värdering (pre-money): Cirka 115 MSEK.

Emissionvolym: Erbjudandet omfattar max 2 720 000 aktier, motsvarande cirka 25 MSEK.

Förbindelser: Bolaget har teckningsförbindelser om cirka  17,5 MSEK (motsvarande cirka 70 procent av emissionsvolymen).

Börs: Spotlight

Listingpartners: Nordnet, Sedemera och MCL

 

Nyemission och börsnotering

 

Pengarna man tar in ska 75 % användas för att implementera vad bolaget kallar ”the polish strategy”. Det låter lite lustigt men det är helt enkelt logistik, paketering, import mm för att starta verksamheten i Polen. 25 % av pengarna ska användas till att anställa relationship management och att utforska nya distributörer mm. Det låter nästan som om man ska ”smörja gångjärnen” där nere för att få fart på verksamheten.

 

Het bransch 2018

 

För ett drygt år sedan noterades det danska bolaget Stenocare på Spotlight och vilken resa det blev. De rusade nästan 240 % efter notering. 2019 och 2020 har andra sektorer tagit över som de hetaste men medtech och marijuana står sig förhållandevis bra fortfarande. 

 

Tecknar

 

Vi har egentligen ingen stor insyn i varken marijuanabranschen eller i polska läkemedelsindustrin men vi tar ändå en chansning här och tecknar i två depåer på de enkla grunderna att volymen är ganska liten och åtagandena är rätt så stora. Det kombinerat med att medicinsk marijuana, trots en viss avmattning, fortfarande är hyfsat hett gör att vi chanser med 11.000 kr. Det blir sannolikt en kortare investering och inget vi sitter i länge.

 

Glöm inte:

 Alla investeringar i värdepapper är förenade med risktagande.

 

 

Läs mer:

Sedemera informerar om IDO Pharma

Teckna aktier (Nordnet)

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.