30 Dec, 2019

Pricer lyfter - äntligen

Pricer

 

 

Prismärkningsbolaget Pricer har varit noterat på börsen så länge vi kan minnas (noterades 1995) och det mesta har handlat om besvikelser faktiskt. Produkten trodde vi på för 15 år sedan men då radade de bara upp förluster på varandra. 1997 handlades aktien över 600 kr. för att sedan genomföra ett ras som får Fingerprint och CTM att blekna ner till några enstaka tior ett par år senare. en 2007 hände något och de började faktiskt göra lite vinster och aktien har tuggat sakta uppåt för att göra ett ryck i år. Under senare år har det snackats mycket om butiksdöden och eftersom Pricer är beroende av just butiker så skulle man kunna tro att de skulel drabbas av börsfrossan som drabbat stora delar av de så kallade retail-aktierna. Men i helgen hände det; Pricer plockar hem en order värd en tredjedal av deras börsvärde och det kommer sannolikt bli drag i aktien när dagens handel startar. 

 

Best Buy

 

Ordern kommer från butikskedjan Best Buy som beställt Pricers produkter till inte mindre än 450 st av sina butiker. Leveranserna kommer påbörjas under kvartal två 2020 och vara slutförda vid 2020 års utgång.

Stängningskursen i fredags var 15,68 kr och aktien har rusat med inte mindre än 68,78 % i år. Glädjande nog finns det inte mindre än 4.453 st Pricerägare hos Avanza i dagsläget. Många glada Avanzianer i morgon med andra ord, vi hoppas att de inte suttit med sedan de extremt höga nivåerna innan IT-bubblan.

 

Läs mer om Pricer

 

Köpläge för den riskvillige (Privata Affärer)

Pressmeddelande (Avanzas Placera)

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.