7 Jan, 2020

Cykel är dött, paddel är det nya. Men hur länge?

 

 

Cykeltrenden

 

De senaste 5-10 åren har det varit ”inne” att klä på sig tajta nylonkläder och köpa dyra cyklar för att sen ge sig ut på vägarna och störa bilister medan man motionerar. Det har letats efter olika cykeldelar som ska minimera cykelns vikt. Man har räknat gram samtidigt som en del av de som cyklar inte verkar ha letat gram på tallriken om man dömer av deras magomfång. Och detta är något som syns tydligt i de kläder som tydligen är standard om man ska ut och cykla. Detta har givetvis skapat en marknad för cykelhandlare att sälja dyra lättviktsprodukter till välbetalda mellanchefer som ska ha det senaste och lättaste som marknaden kan uppbåda.

 

Sen kom paddel

 

För ett par år sedan fick dock ovanstående mellanchefer (och även en del andra) en ny hobby: Paddel. Sporten kommer från sydamerika där den är stor och frågar man de som spelar den så är den definitivt ingen fluga utan här för att stanna. De kan såklart ha rätt men givet hur det brukar se ut med den här typen av modesporter så ställer vi oss en aning tveksamma. Det är bara att titta på överetableringen i branschen. Alla sportprofiler av rang ska satsa på paddelcenters. Det ska byggas i småorter, städer och på bonnvischan. Av de profiler vi sett som satsat på paddelcenters kan vi nämna; Zlatan Ibrahimovic (fotbollsspelare), Måns Zelmerlöf (sångare), Markus Rosenberg (fd fotbollsspelare), Niklas Kulti (fd tennisspelare), Jonas Björkman (fd tennisspelare) , Johan Wiklander (hockey), Marcus Ericsson (F1), Peter Forsberg (fd Hockeyspelare) och Andreas Isaksson (fotbollsspelare). Bara det faktum att det verkar finnas en sida som heter Paddelfeber bekräftar enligt oss tesen att det handlar om en fluga.

Konkurs

 

De senaste veckorna kan vi läsa om hur cykelbranschen gr på knäna. Den 19 december beslutades om konkurs i Cykelkraft som växt för snabbt för sin egen likviditet och ansökt om konkurs. Idag nås vi av nyheten att flera butiker i kedjan Cykelringen gått omkull. Vi har säkert inte sett slutet på cykeldöden och vi vågar ge oss på en gissning om att inom 8-10 år kommer vi kunna läsa samma typer av rubriker om paddelbranschen.

 

Läs mer

Cykelringen - butiker i konkurs (Breakit)

Cykelkraft går i konkurs - rekonstruktionen misslyckades (Breakit)

Så erövrade padel sverige (Aftonbladet)

Padel lockar branschen (Fastighetstidningen)

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.