13 Jan, 2020

Tajmar marknaden perfekt!

 

'

 

Brandbee 

 

Ibland ska man har lite "tur" även om det känns en aning fel att skriva "tur" om en investering som på vissa sätt gått helt åt pipan. Från början var vår investering i Brandbee, eller Videoburst som de då hette, en del i vår IPO-strategi och vi gjorde 14 % vinst på en sk "hit n run". Vi var med vid noteringen och sålde av med 14 % i vinst. Sen när de gick ner så köpte vi in oss igen i hopp om att vi skulle se aktien återhämta sig (vilket man normalt inte ska göra och vi avråder definitivt från att göra det). Vi kom dock in på hyfsat låga nivåer och när bolaget skickade ut ett PM om att de inledde samarbete med Youtube i mars 2017 skickade marknaden upp aktien med 110 %. Vi valde då att sälja av innehaven vi hade i aktien men sen när aktien kom ner så gick vi in igen då vi trodde att bolaget och dess produkt faktiskt hade en marknad. Det var en dålig idé och till vår tröst kan vi alltid glädja oss åt att vi inte stoppade in några nya pengar i bolaget utan det var endast vinsten från uppgången 2017 som fick sitta kvar. En vinst som så sent som för någon vecka sen trodde var förlorad. Aktiepappa fick dock kli i fingrarna och valde att snitta ner sig lite den 7 och 10 januari då totalt 30.000 aktier köptes på extremt låga nivåer. 

Idag kommer en nyhet om att man gör en nyemission till kursen 0,075 öre per aktie och vid en första anblick tänkte vi: "vem tecknar på den kursen när de går att köpa på marknaden för 0,06 kr?". Det visar sig att det handlar om en fulltecknad riktad nyemmission vilket  många verkar se som en köpsignal och aktien noterades som mest upp 40 % idag. I nuläget handlas aktien 33 % upp sedan i fredags. Hyfsad tajming på förra veckans köp även om affären som helhet kandiskuteras. Vi har faktiskt gjort vinst på bolaget totalt sett men vi har suttit fast ganska länge i en trade som skulle varit betyligt kortare. Hur som helst så är det kul att det händer lite grejer i aktien och i och med detta har även handeln tagit fart vilket är glädjande.

 

Läs mer om Brandbee och Videoburst

 

Brandbees VD ser positivt på riktad nyemmision

Uppgång på 110 % idag

Videoburst - en tjänst i tiden

Test av Videoburst produkter (film)

Börsintroduktioner 2016

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.