13 Jan, 2020

Vem säljer ner Kindred idag?

 

 

Kindred

 

Idag nås vi av beskedet att Carnegie mäklat en post på 9,5 miljoner aktier i Kundred. Och det ger såklart ringar på vattnet och aktien rasar ner mot 53 kr. Ett ras på ca 5 %. Tittar man på ägarsidan så stämmer postens storlek väl överens med 2:a AP-fondens innehav. Vissa tror att det är Bodemholm som lämnar men deras post är enligt våra upgifter mindre än den aktuella posten. Enligt Avanzas ägaruppgifter är det mest sannolikt att det är just AP-fonden som sålt. Det rimmar dessutom bra med deras etiska råd som anser att:

  "För fonden är både hållbarhet och ett ansvarsfullt agerande högt prioriterat. Ett proaktivt förhållningssätt till miljö, etik, sociala frågor och bolagsstyrning är medel för att uppnå målet om en god riskjusterad avkastning."

Ägarlistan vi har att förhålla oss till är från 24 oktober 2019 och de kan vara så att vi fått fel info om AP-fondens innehav men utifrån de uppgifter vi har så gissar vi som sagt att det är just AP-fonden som valt att kliva av bettingtåget. 

De största ägarna i Kundred är enligt Avanza: 

Swedbank Robur 8,6 %

Första AP fonden 7,7 %

Capital Group 5,8 %

Andra AP fonden 4,1 %

Bodenholm 3,8 %

 

 

Vi passade faktiskt på att dippköpa en liten post på 54,30 kr. Framtiden får utvisa omd et var klokt eller idiotiskt.

 

*Uppdatering

 

Enligt Dagens Industri (som har fräschare ägarstatistik än vad vi har) så är det Capital Group som agerat säljare och som därmed skulle ha minskat sitt innehav från 4,9 % till 0,8 % av aktierna i Kindred. 

Carnegie mäklar storpost i Kindred

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.