22 Jan, 2020

Intressanta men riskabla teckningsoptioner

 

 

Hoodin och Hoodin TO1

 

Vi har snubblat över några riskabla men intressanta teckningsoptioner i veckan. Den senaste är Malmöbolaget Hoodin som jobbar med automatisering och digitalisering i en SaaS-plattform.

Under november och december 2019 genomfördes en företrädesemission och teckning av teckningsrätter vilket totalt beräknas tillföra bolaget 48,8 MSEK. Från 10 januari sker handel med

Hoodins teckningsrätt (Hoodin TO1) ger rätt att köpa en aktie till teckningskursen för 70 procent av den volymvägda genomsnittskursen under perioden den 14 januari 2021 till den 27 januari 2021, dock ej lägre än 6,50 SEK eller högre än 13 SEK. Aktien handlas idag till kursen 11,70 SEK och under senaste veckan har kursen gått upp med drygt 24 %. Teckningsoptionen kostar idag 2,20 SEK och givet att kursen står sig fram tills den 27 samt att volymen är ”rätt” kan det vara bra business att köpa optionen och sen aktien men de finns en hel del faktorer som kan gå fel under den tid som kvarstår till avstämningsdagen. Främst är det svårt att beräkna snittet då det är en aning krångligt att på ett enkelt sätt får fram historisk statistik för handeln.

Det här är en intressant trade att ta men den är långt ifrån riskfri och vi väljer att gå in med en liten peng och bevaka hur det hela utvecklar sig fram emot avstämningsdagen.

 

Läs mer om Hoodin

 

Hoodin (företagets hemsida)

Hoodin genomför företrädesemission (DI)

 

 

Disclaimer

Att investera i aktier och aktierelaterade produkter är alltid förknippat med risker och teckningsoptioner är inget undantag, tvärtom. Den här typen av investering är förknippat med hög risk och vi vill å det bestämdaste avråda från att handla med större summor på det här sättet. Vi handlar bara den här typen av produkter med pengar som vi enkelt kan undvara.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.