29 Jan, 2020

Vips så gick Hufvudstaden C ner med 96%

 

 

 

Äger du Aktier i Huvudstaden C?

 

Tuff luck i så fall för snart kommer de antingen vara onoterade och nästintill omöjliga att handla med eller så får du konvertera dem till A-aktier med en förlust på 96 % jämför med senaste kursen. Styrelsen i Hufvudstaden har idag begärt att aktien ska avnoteras från Nasdaq efter påtryckningar från börsen. 

Hufvundstaden C har varit börsstoppad sedan 17 januari efter att Nasdaq ansett att aktien inte uppfyller kraven för notering.

Totalt finns det 8.275.064 st C-aktier och Fredrik Lundberg kontrollerar 8.244.005 st av dessa. De kvarvarande C-aktierna ägs av ca 230 aktieägare. Enligt Realtis oxh Nordnets Frida Bratt beror de dramatiska kursrörelserna i Hufvudstaden C på att en mindre grupp investerare gått in och handlat upp den medvetet. Om det stämmer så kan man säga att de fick bita i det sura äpplet nu när aktierna avnoteras och de har att välja mellan att omvandla aktierna till A-aktier eller fortsätta äga dem i onoterad miljö.

De innehav av C-aktier som inte omvandlas till A-aktier kommer framöver att utgöra onoterade innehav.

Handeslsstoppades även 2017

 

Även 2017 handelsstoppades Hufvudstadens C-aktie ett flertal gånger efter omotiverade uppgångar.

Hufvudstadens C-aktie ger innehavaren 100 röster per aktie på årsstämman jämfört med A-aktien som ger innehavaren 1 röst. Hufvudstaden C har haft en fin tid på börsen och vi noterar en uppgång på hissnande 2.089 % de senaste tre åren. Detta ska jämföras med A-aktien som under samma period gått upp beskedliga 35,93 %.

 

Läs mer om avnotering av Hufvudstaden C

 

Hufvudstaden ansöker om avnotering (PM från Hufvudstaden)

Hufvudstaden ansöker om att avnotera skandalaktie (DI)

Hufvudstaden vill avnotera C-aktie (Realtid)

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.