5 Feb, 2020

Börsnotering Qlife

 

 

Qlife - IPO

 

Qlife är ett i grunden ett danskt bolag som grundades Thomas Warthoe, Peter Warthoe, Lars Bangsgaard och Ebbe Finding. Grundarteamet är duktiga och rutinerade personer som är förhållandevis välkända inom medicinindustrin. Qlifes verksamhet kommer enligt dem själva att revolutionera marknaden för kliniska biomarkörstester i blod. Testen ska kunna genomföras hemma hos patienten vilket leder till bättre behandling och bättre möjligheter till förebyggande vård.

Man har en egen plattform som är en del av en digital infrastruktur som syftar till att på ett enkelt och effektivt sätt kunna dela resultat i journaler och olika sjukhusplattformar. Delning kan ske via smartphone eller dator. I våra öron låter det som om de ligger i tiden helt enkelt.

Qlife är i ett tidigt skede av sin verksamhet och de tjänar i dagsläget inga pengar. Eller snarare; de har inga inkomster och det är därför man gör denna nyemission och notering: för att få in pengar för att driva verksamheten och då främst till produktionsberedning och uppbyggnad av den kommersiella organisationen.

 

Anmälningsperiod 20 januari – 7 februari 2020

Likviddag 13 februari 2020

Planerad handelsstart 2 mars 2020

Börs Nasdaq First North Growth Market

Kurs 12,30 kr (Det man tecknar är en ”unit” och  varje unit innehåller en (1) aktie och en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO1. Två (2) teckningsoptioner av serie TO1 ger rätt att under perioden 3 – 31 maj 2021 teckna en (1) ny aktie i Bolaget till en teckningskurs om 17,50 SEK.)

Storlek på erbjudandet 50 MSEK (+5 MSEK)

Börsvärde efter notering 132 Mkr

Listingpartner Nordnet och G&W Fondkommission

 

Ägare

 

PKV Consult IVS                          58.2%

SIU                                                8.2%

Arastoupour & Persson (GW) 7.4%

John Fällström                            5.9%

Gerhard Dal                                 3.5%

KMD Ventures A/S                     3.3%

PreSeed Ventures A/S               2.2%

John Andersson Moll                 1.3%

Dr. Saeid AB                                1.0%

Oliver Molse                               0.9%

Övriga                                          8.1%

Totalt                                           100%

 

Teckningsåtaganden (urval)

 

Thomas Warthoe                       6%

Jimmie Landerman                    5.8%

Oliver Molse, m.fl.                     7.6%

Arastoupour & Persson (GW)  3%

John Moll                                     2%

Totalt                                           70 %

 

I den här noteringen har man valt en lite annorlunda sätt att jobba och istället för att ha några få stora tagare så har man valt väldigt många företag och personer som istället tecknar för en lite mindre summa. De minsta tagarna tecknar aktier för 50.000 och 65.000 kr. Bolaget har mottagit teckningsåtaganden om cirka 35 MSEK, motsvarande cirka 70 procent av Erbjudandet.

 

Teckna/teckna inte

 

Vi väljer att teckna detta bolag även om det faktiskt inte är ett bolag som vi tror på på lång sikt. I vanlig ordning så tror vi att vår vän GW bidrar till att erbjudandet övertecknas och att det är klokast att sälja ganska snart efter notering. Självklart kan vi ha fel men så planerar vi att göra i alla fall. Denna kommer tecknas i två eller tre olika portföljer.

Emissionskostnaden ligger på 5 MSEK vilket är ca 10 % av det totala erbjudandet vilket är lite mycket men inte mycket nog för att skrämma bort oss.

 

Tilldelningsprincip

 

Tilldelning beslutas av styrelsen tillsammans med G&W Fondkommission, som faktiskt inte verkar ha någon koppling till Leif GW Persson även om det känns som att det är lite för bra matchat i det här fallet. Vid överteckning ska tilldelning ske utifrån målet att skapa en bred ägarbas med god spridning bland allmänheten.

Lockup

 

Styrelseledamöterna Gross och Moll samt ledningsgruppen har ingått avtal om att inte sälja aktier inom 12 månader från första handelsdag. Antalet aktier under lockup-avtal är 73 % av utestående aktier innan erbjudandet. I vanlig ordning verkar alltså GW inte vara inblandad i någon lockup.

 

Teckna via Avanza (*affiliatelänk)

 

Läs mer

Qlife (Börsplus) 

Qlife IPO 

 

Glöm inte: Alla investeringar i värdepapper är förenade med risktagande. 

*Affiliatelänkar innebär att vi i vissa fall kan få en kickback om länkklicket leder till köp. Det kostar såklart inget för den som klickar!

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.