19 Feb, 2020

Minus 68 % på några dagar!

 

 

Vilken skitaffär man gjorde i Hudya!

 

Här kommer ett inlägg hur man inte ska göra när man handlar med aktier. Vi hade inte tid att kolla upp Hudyas introduktion. Ändå valde vi att teckna en liten post i hopp om att de skulle bli övertecknade och att därefter skulle  kunna sälja med vinst. Så blev det alltså inte utan bara en liten del av erbjudandet tecknades och när aktien nådde börsen så var marknaden inte nådig mot dem. De har handlats ganska ryckigt upp och ner sedan de noterades och totalt är de alltså ner med 68 %. Katastrof kan man säga och det enda vi kan glädjas över är att vår investering var väldigt liten.

Hudyas verksamhet verkar gå ut på att ha en plattform där kunderna ska kunna samla sina tjänster och spara pengar på dem. I dagsläget verkar den enda delen av plattformen som funkar vara att teckna elavtal. Det planeras även för försäkring, mobil och refinansiering. Med andra ord är varken verksamheten eller hemsidan utvecklad ännu. Det borde vi såklart förstått om vi gjort en ordentlig analys.

 

Lotteri

 

Bland svenskar över 18 år är snittförlusten på olika spel 2.929 kr varje år. (siffror från 2018) Detta är lite styvt vad vi tappat i  värde på våra Hudya och vi får se den här värdeminskningen som en del i våra investeringar och som en läropeng. 

 

Läs mer

 

Hudya

 

 

Glöm inte: Alla investeringar i värdepapper är förenade med risktagande. 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.