Analys
25 Feb, 2020

TargetEveryone rapportkommentar Q4 2019

Rapportkommentar Q4 2019 (Läs den fullständiga analysen här)

- Ännu små intäkter 
- På väg att säkra förvärvsfinansiering
- Krävs en ökad försäljning

Rapportkommentar.
Ännu små intäkter.
Försäljningen i det fjärde kvartalet minskade till 0,7 MSEK (4,8) efter att TargetEveryone (TEO) i mitten av oktober avyttrat hela sin gamla verksamhet - TEO 1.0 – och nu enbart SpectrumOne återstår. Bruttomarginalen ökade till 56 (38) % då lönsamheten är betydligt högre i den nya verksamheten. Avyttringen medförde en engångskostnad om 29 MSEK i kvartalet och rensat för denna post minskade förlusten (EBIT) till -6,7 MSEK (-15,4). Enligt VD har alla kostnader som inte omedelbart bidrar till tillväxt skurits bort, vilket innebär att de operativa kostnaderna minskat med 70 % sedan Q4-18 och nu endast uppgår till 4,2 MSEK per kvartal. Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick för helåret 2019 till -60 MSEK (-16) men det negativa kassaflödet parerades till stor del av investeringsverksamheten (+19 MSEK pga. avyttringen) och finansieringsverksamheten (+36 MSEK pga. nyemissioner). Till följd av avyttringen minskade aktiveringarna i kvartalet till 0 MSEK. Vid slutet av året uppgick kassan till 0,1 MSEK (0,7).

På väg att säkra förvärvsfinansiering. TEO har nu till viss del - villkorat av godkännande på en extrainsatt bolagsstämma – säkrat 50,4 MSEK i finansiering i en kombination av lån, incitamentsprogram och nyemission. Samt potentiellt ytterligare 130 MSEK genom fullt utnyttjande av teckningsrätter och maximal kurs (spann 1,5-2,0 SEK/aktie). Den initiala finansieringen är precis vad som krävs för att slutföra förvärvet av Cloud Explorer där den totala köpeskillingen uppgår till 62,5 MSEK varav 12,5 MSEK betalas med aktier. Förvärvet ger SpectrumOne ett bredare erbjudande inom dataanalys och åtkomst till Cloud Explorers referenskunder så som PostNord och DHL. Den 20/2 annonserades även att TEO förvärvar Bizwell Sweden och integrerar bolagets lösningar i SpectrumOne med tilltänkt tillträde 1/3. Bizwell har växt 35 % per år de senaste fem åren och omsatte 4,2 MSEK med en rörelsevinst om 1,2 MSEK under 2019. Köpeskillingen uppgår till 5 MSEK kontant finansierat med befintliga medel. De två förvärven ovan ger en fingervisning om TEOs förvärvsplan som syftar till att radikalt öka intäkterna, skapa synergier och stärka utvecklingsteamet. 

Krävs en ökad försäljning. TEO uppger i rapporten att kundnyttan med SpectrumOne är högre än vad som tidigare bedömts och upprepar sin optimistiska inställning till produkten. Användningen av data inom försäljning ökar snabbt vilket ger verksamheter inriktade på detta en betydande strukturell medvind. Vi förväntar oss att pipelinen av kunder ger betydande effekter redan i Q1 samtidigt som Bizwell bidrar fullt ut från och med Q2 med snabb tillväxt. Baserat på den nuvarande verksamheten SpectrumOne och de två annonserade förvärven prognosticerar vi att intäkterna under år 2020 ökar till 15 MSEK baserat på en av oss bedömd försiktig kundtillförsel (18 kunder vid slutet av året, se graf). Trots betydligt lägre operativa kostnader kommer dock verksamheten enligt vår bedömning vara förlustbringande även under året och ge en negativ EBITDA om 12 MSEK. Såsom tydligt framgår av prognosen krävs ett ytterligare betydande kundintag med repetitiva intäkter kommande år för att nå lönsamhet och ägare som även fortsättningsvis är beredda att stötta bolaget.

Kort om TargetEveryone
Ordförande: Fredric Forsman
VD: Hosni Teque-Omeirat 
CFO: Vegard Brattum
Lista: First North Stockholm

----------------------------------------

Disclaimer
Denna publikation (nedan ”Publikationen”) har sammanställts av TradeVenueAB (nedan ”TV”) exklusivt för TV:s kunder. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser kan således inte garanteras. TV kan låta medarbetare från annan avdelning eller analyserat bolag (nedan ”bolaget”) läsa fakta eller serier av fakta för att få dessa verifierade. TV lämnar inte i förväg ut slutsatser eller omdömen i Publikationen. A°sikter som lämnats i Publikationen är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av Publikationen och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer att vara i enlighet med åsikter framförda i Publikationen.

Informationen i Publikationen ska inte uppfattas som en uppmaning eller råd att ingå transaktioner. Informationen tar inte sikte på enskilda mottagares kunskaper och erfarenheter av placeringar, ekonomiska situation eller investeringsmål. Informationen är därmed ingen personlig rekommendation eller ett investeringsråd.

TV frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på denna Publikation. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Placeringen kan öka eller minska i värde eller bli helt värdelös. Att en placeringhistoriskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden.

Den i Publikationen lämnade analysen har utförts i enlighet med villkoren för tjänsten ”IR-paketet” som TV utför åt analyserat bolag. TV erhåller ersättning för nämnda tjänst från det analyserade bolaget. TV betalar ersättning till den analytiker som har sammanställt Publikationen. Publikationen får inte spridas till eller göras tillgänglig för någon fysisk eller juridisk person i USA (med undantag av vadsom framgår av Rule15a –16, SecuritiesExchange Actof1934), Kanada eller något annat land som i lag fastställt begränsningar för spridning och tillgänglighet av materialets innehåll.

Varken TV eller de personer som sammanställt denna publikation har innehav (varken långa eller korta) i analyserat bolags emitterade finansiella instrument överstigande 0,5 % av det analyserade bolagets aktiekapital.

Analytikern som har sammanställt denna publikation äger inga aktier i bolaget.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.