29 Feb, 2020

Värsta veckokraschen någonsin -11,8%

Uppdaterad:
27 Feb, 2023

Vilken krasch det blev den här veckan! Det är den sämsta veckorapport någonsin för min del sedan jag börjat investera på ordentligt. Jag har varit sjuk, knockad hela veckan med en influensa och har nog inte varit så här sjuk på 5 år tillbaks. Ska jag vara ärlig så har kraschen inte påverkat mig så mycket som jag skulle kunna tro att det skulle göra.

Mitt fokus för i år har varit att betala av så mycket som möjligt på både bolån och superlån, så att jag slipper ha en så hög belåning som jag haft. Inom närmaste tiden kommer vi behöva en större lägenhet och därför sålde jag av 10% av min portfölj förra fredagen och ytterligare 5% under måndag, dessa kommer nu att användas till att ha som kontantinsats och betala av mer på mitt nuvarande bolån. Mer om exakt hur mycket jag amorterat under året kommer i ett senare inlägg (både Avanzas superlån och bolån). Så nu känner jag att belåning i min privatekonomi är sund och det är dags för nästa fas, i mars och framöver kommer allt sparande investeras i aktier.

Portföljen
Sharpekvot: 2,01
 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.