5 Mar, 2020

"Någon annan ska betala"

 

Läste idag ett debattinlägg i Sydsvenskan och då de knappast lär låta mig svara där så svarar jag här istället. Inlägget är skrivet av en Emma Ringkvist, förbundsordförande i något som heter jagvillhabostad. Vi kan ju börja vid namnet "jag vill ha". Inget definierar väl curlinggenerationen på vänsterkanten tydligare än det där förhållningssättet? De vill ha en bostad men verkar inte vilja göra något åt sin situation själva utan de kan på sin höjd organisera sig och genom det försöka ställa krav på att ändra ska lösa deras problem.

Tittar vi sen på  tidigare förbundsordföranden och styrelseledamöter så har merparten av dem en mycket stark koppling till vänsterorganisationen Hyresgästföreningen och Vänsterpartiet. De delade till och med lokaler med Hyresgästföreningen tidigare men Jagvillhabostad flyttade ut för att dölja kopplingarna.

Förskäninande ordalag för deportering

 

Nu vill den här organisationen "stimulera de äldre som bor i stor villa att flytta" vilket ju kan tolkas som något fint men i sann kommunistisk ändå handlar det inte alls om att de ska stimulera eller på något sätt hjälpa de äldre som har jobbat hela sitt liv, betalar skatt och sen med sina skattade pengar betalat sin bostad. De har dessutom betalat skatt på bostaden varje år. Nu ska de här personerna "stimuleras till att flytta" genom en ny skatt och/eller avgift för att hjälpa de lata ungdomar som inte vill eller orkar anstränga sig själva att få en bostad. Hon talar om "ofrivilliga husägare" som ska "få anledning att flytta till bostäder som passar deras behov bättre". Dessutom är deras bostäder tydligen "bättre lämpade för en barnfamilj". Någon mer än vi som tycker det låter som DDR? De vill tydligen deportera de skötsamma äldre som planerat sitt boende under decennier med hjälp av ekonomiska tvångsmetoder. De vill se till att de inte har råd att bo kvar helt enkelt.Vänstern har verkligen ingen känsla för rätt och fel.

Inga billigare alternativ

 

Ett argument som faktiskt både har verklighetskoppling och som innehåller en del av det verkliga problemet är att de äldre som flyttar från sina villor har svårt att hitta ett billigare alternativ. Enligt mig vore det mer lämpligt att arbeta för att sänka kostnaden på alternativen än att skattbelägga pensionärer som skattat hela sina liv. Jag är den första att hålla med om att hyresbostadsmarknaden behöver ändras men det finns verkligen ingen heder eller rimlighet i att tvinga äldre människor som gjort allt rätt att flytta för att vänsterorganisationer kräver att deras vänner ska få hyra en lägenhet i en bra del av en bra stad.

 

Läs mer i ämnet 

 

Hyresgästföreningen och dess ljusskygga metoder

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.