11 Mar, 2020

Följer upp Oscar Properties kollaps

 

 

Oscar Properties fortsätter sin väg mot botten

 

Idag nås vi av ett pressmeddelande om att krisande fastighetsbolaget Oscar Properties inte betalat ränta på obligationslån RB 1 201903 som förföll till betalning den 3 mars 2020. Enligt bolaget är orsaken "administrativa orsaker". Ingen vidare förklaring ges och man behöver inte vara särskilt konspiratoriskt lagd för att gissa att pengarna är slut eller på väg att ta slut. 

För er som är återkommande läsare av Aktiepappa är det känt att vi tidigare skrivit om Oscar Properties och när vi senast skrev om dem så var det på grund av att 4 AP-fonden kastade våra pensionspengar i det sjunkande skeppet  Oscar Properties i samband med deras nyemission i slutet av 2019. Vid den tidpunkten omvandlades preferrensaktier till nyemitterade stamaktier till en kurs motsvarande ca 3 kr. Idag handlas aktien till 81 öre. Det är våra gemensamma pensionspengar som fackfolket i styrelsen för AP-fonden kastat bort och även om jag inte budgeterar med någon statlig pension för egen del gör det mig vansinnig att de kastar bort våra pengar på det där sättet. Och då ska vi inte tala om alla pengar de redan förlorat på investeringen i Oscar Properties. Det kan dock ses som ett "ärligt" misstag då det inte var lika uppenbart att bolaget var på väg ner i djupet när de gjorde den initiala investeringen för några år sedan.

 

Läs mer om Oscar Properties

 

AP-fonden satsar pengar i Oscar Properties

Zlatan Ibrahimovic och Oscar Properties

Konkurs under 2019?

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.