12 Mar, 2020

Hur länge klarar sig Norwegian?

 

 

Norwegian Air Shuttle

 

Flygbolaget Norwegian har haft det tufft länge och den här senaste tidens kaos med coronavirus har inte varit nådiga mot dem. Idag nås vi av information om att de varslar 50 % av personalstyrkan och ställer in 4.000 flighter. Det är en rejäl reaktion det och det får såklart kursen att tappa rejält. -22 % idag är som sagt en rejäl reaktion och vi vågar nästan sticka ut hakan och säga att de kommer behöva hjälp för annars kommer de ha svårt att överleva. Vi har vänner som bokat flyg med dem och vi hoppas såklart för både deras skull och för er som äger aktier i Norwegian att vi har fel.

I år har Norwegian tappat hela 80 % av börsvärdet och vi hoppas att storägaren HBK Holding har mer pengar att stoppa in i bolaget om det behövs.  Kanske inte är akut ännu för det var bara några månader sedan bolaget tog in 2,5 miljarder NKR i en nyemission men vi vet ännu inget om deras burnrate och om coronakrisen fortsätter så kan det snabbt bli tomt i kassan.

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.