13 Mar, 2020

Skistar stänger ner två stora anläggningar

 

 

Skistar stänger ner anläggningarna i Hemsedal och Trysil

 

Igår meddelade Skistar att de stänger anläggningarna i Hemsedal och Trysil på grund av coronaeffekter. Det är Hemsedals kommun som tvingar dem att stänga för att hindra smittspridning. Generellt har Norge gått betydligt längre än Sverige i sina ansträngningar att hindra smittspridning. Nu förbjuder Hemsedals kommun turistnäringen att bedriva verksamhet från och med i fredag 13 mars. Detta slår slår såklart hårt mot Skistar som dels har en anläggning i Hemsedal men också en i Trysil. Båda stängs nu på obestämd framtid.

Skistars båda norska anläggningar är nr 3 och nr 5 i storleksordning om man jämför Skistars olika anläggningar. Störst är Sälen följt av Åre. Tätt därefter kommer Trysil och sen är det ganska jämnt skägg mellan Vemdalen och Hemsedal. Det är med andra ord två rätt så rejäla anläggningar som man stänger ner. En viss tröst kan man finna i att säsongen till stor del börjar lida mot sitt slut men påskveckan (som är en stor skidåkarhögtid för norrmännen) kommer man inte kunna kapitalisera på. Självklart kommer detta kosta Skistar men än så länge kan de inte lämna några upplysningar om de ekonomiska konsekvenserna av beslutat.

Dumt att skänka bort 4 miljoner kr i början av säsongen kan vi tycka. Inför starten av säsongen valde styrelsen att föreslå, och årsmötet att bevilja, ett avgångsvederlag på 3,9 miljoner kr till avgående VD Mats Årjes trots att han själv valt att säga upp sig och avsluta sin anställning. Detta vara alltså inget avtalsrättsligt krav utan en ren goodwill-gest från företagets sida. I den situation som bolaget nu hamnat i kan vi tycka att varje miljon skulle behövts för att rädda säsongen.

 

Läs mer om Skistar

 

170 % upp i Skistar 

Skistar chockhöjer priserna 

Såpan kring Skistar fortsätter 

Information om corona (Skistar) 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.