20 Mar, 2020

God nyheter

 

 

Oetiska företagen visar hjärta

 

Både Sverige och världen översköljs för tillfället av domedagsrubriker och det är lätt att dras med i allt det negativa. Därför har vi bestämt oss för att leverera lite goda nyheter till våra läsare. Igår kunde vi läsa hur det tidigare svenska flaggskeppet Absolut vodka har ställt om tillverkningen från sprit till handsprit och hittills levererat 200.000 liter sprit som ska blandas med gel för att få rätt koncistens. Och verksamheten fortsätter så vi vågar tror att den svenska vården kommer klara sig rätt bra genom den här krisen, i alla fall när det kommer till just handspriten.

Absolut Vodka är som säkert alla vet ett varumärke som sedan 2008 ägs av den börsnoterade spritjätten Pernod-Ricard. Pernord-Ricard är noterade på Parisbörsen och handlas till kursen 127,10 Euro. De har gått upp 3,59 % idag men det är oklart om det beror på detta initiativ. P/E-talet på 20 är inget som lockar oss även om detta är ett bolag som borde stå sig ganska bra över tid. Vi vet inte riktigt hur deras marknader ser ut och har inte heller gått på djupet i bolaget då det inte är aktuellt med en investering i dem för tillfället.

Samma initiativ har vi även sett hos det franska lyxbolaget LVMH som erbjudit sig att ställa om sin tillverkning från tvål och handkräm till handsprit som ska delas ut gratis till fransmännen. Också ett behjärtansvärt initiativ!

 

Läs mer

LVMH

LVMH Retools Perfume and cosmetic factroies to make free handsanitizer

Absolut tillverkar sprit till vården

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.