22 Mar, 2020

Goda nyheter del 3

 

 

Creades importerar andningsmasker

 

Vår serie med positiva nyheter fortsätter och idag hittar vi lite nyheter om ett projekt för att importera andningsmasker och annan sjukhusutrustning. Det är en grupp ledande personer från Creades som tillsammans med Jens Von Bahr (Evolution gaming) som gått samman för att via kontakter importera andningsmasken från asien. Enligt uppgifter sker "Allt arbete sker ideellt och utan kommersiella vinstmotiv." vilket är behjärtansvärt till skillnad från många andra som i dessa dagar försöker sko sig på coronaskräck och på de brister som sjukdomen och rädslan för den för med sig. Initiativet får även en extra dimension av seriositet och trygghet via sin del i Apotea kan lagra och hantera utrustningen på korrekt sätt. Redan nu är 300.000 andningsmasker på väg och de planeras anlända i Sverige i mitten av nästa vecka. På tal om Apotea så har även de i veckan gått ut med att de öppnar för att "låna in" personal från krisande branscher som restaurang- och resebranschen under den här tillfälliga toppen. En tillfällig topp som gynnar Apotea men som drabbar restaurang- och resebranschen. Smart och bra initiativ och vi tror definitivt att detta kommer ge såväl Apotea som Creades lite fin karma framöver. Kanske ska vi till och med kolla på om detta bolag borde finnas i Aktiepappas portfölj trots att de handlas med premie på 6,35 %? 

Creades är som de flesta säkert vet noterade på Stockholmsbörsen (Mid Cap) och handlades i fredags till kursen 359,50 kr. I år har de gått ner 24,89% och de planerar att dela ut 4,06 % i år. Frågan är om de behåller sin utdelning i år eller om de likt vissa andra bolag planerar att dra in utdelningen eller sänka den för att motverka effekter av corona? Vi har tyvärr inte mer info i dagläget. Creades innehav listas nedan:

 

Noterade

 

Avanza

 

Onoterade

 

Apotea

Inet

Röhnisch

Tink

Kaching

Airmee

Bright sunday

DP Organazer

Kitab Sawti

Reforce international

Stravito

Fast Travel Games

 

 

Läs mer goda nyheter

 

Goda nyheter del 1 - Ingen brist på toapapper

Goda nyheter del 2 - Oetiska företag visar hjärta

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.