24 Mar, 2020

Goda nyheter del 4

 

 

Goda nyheter - Wallenergarnas stiftelse bidrar

 

Familjen Wallenbergs välgörenhetsstiftelse meddelade häromdagen att de skänker 50 miljoner kronor till Karolinska. Pengarna är öronmärkta för att användas för att öka antalat coronatester. I vår artikelserie har vi mest skrivit om oväntade och nya företeelser och i det här fallet är det faktiskt en van bidragsgivare som levererar gåvan. Knut och Alice Wallenbergs stiftelse och andra av familjens stiftelser anses vara landets största privata finansiärer av forskning inom hälsa och medicin.

 

”Vi vill hjälpa till i den kris som vi nu är i så att sjukvården kan ta de prover som behövs. Wallenbergstiftelsen anslår nu 50 Mkr och är beredda att avsätta mer resurser om det behövs” - Peter Wallenberg Jr, ordförande i Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

 

Nu är ju inte Wallenbergs stiftelser noterade men de är hårt knutna till familjens maktbolag Investor. Investor B har inte klarat coronakrisen särskilt bra och de har tappat 31 % den senaste månaden vilket i och för sig är ganska likt vad OMX30 har gått. De delar i dagsläget ut 3,48 % och är ett riktigt trevligt bolag om ni frågar oss. Vi äger aktier i Investor.

 

Läs fler Goda nyheter

 

Goda nyheter - del 1

Goda nyheter - del 2

Goda nyheter - del 3

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.