7 Apr, 2020

Världens dyraste fastighet ligger i Husby?

 

 

Världens största substansrabatt?

 

Av en tillfällighet gick vi in på det börsnoterade fastighetsbolaget Hemblas hemsida för att se vad de har för olika fastigheter och döm om vår förvåning då vi inser att den första fastigheten vi hittar hos dem är värd 2.600 miljarder kronor. Den innehållar 1.528 lägenheter vilket skulle ge ett värde på 1,7 miljarder styck. Det borde vara världens dyraste lägenheter. Att världens dyraste lägenheter skulle ligga i Kista/Husby, vem kunde ana…

Självklart förstår vi att det är något som blivit fel för det finns inga fastigheter i den prisklassen i Sverige och definitivt inte i Husby eller Kista. Det är tveksamt om det finns någon i världen som betingar det priset. Det verkar helt enkelt som om Hembla skrivit fel på sin hemsida och det är på sitt sätt tur att Hembla numera är avnoterade från börsen för det skulle kunna ses som en aning vilseledande att ge uppgifter som inte riktigt stämmer. Vill man investera i Hembla får man gå via tyska Vonovia som numer äger Hembla. De även Victoria Park för övrig och de tyska fastighetsbolagen har inte alls gått som de svenska i år utan de har hållit sig riktigt stabila.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.