9 Apr, 2020

9 punkter att påminna mig själv om

  1.  Ha en långsiktig strategi (minst 5 år), men även en kortsiktig strategi där du kan vara flexibel och ändra på vissa parametrar. Jobba med olika   scenarion som kan hända närmaste tiden och om det händer så vet du hur du ska agera.

     
  2.  Var inte det flockdjur som vi egentligen är,  "flockbeteende var en överlevnadsfaktor förr, men det dödar avkastning på börsen".

     
  3.  Belåning kan vara bra hjälpmedel för hävstång, men glöm inte bort risken. Risk / Reward går hand i hand.

     
  4.  Följa mitt motto så man har överflöd av pengar för nysparande in i börsen varje månad. Grymt värd vid krascher som denna. "Låg Belåning, Låg   Konsumtion, Hög Sparkvot och Investering i utdelande aktier med låga courtageavgifter".

     
  5.  Diversifiera portföljen, jag är inte en duktig stockpicker och kommer begå fel. Diversifiering är min inbyggda försäkring.

     
  6.  Allokera om innehav innebär en automatiserad vinsthemtagning och välbehövd balansering.

     
  7.  Var så passiv som det bara går. "Framgångsreceptet på aktiemarknaden handlar ofta om att inte göra någonting."

     
  8.  Lägg stor fokus på sådant som du kan påverka och kontrollera.

     
  9.  Få gärna panik, men låt det inte gå över din portfölj. Agera inte på paniken. Om du ska få panik och agera, se till då att du är den förste.... 



    Inspirerades lite av Ludvig Rosenstam Åhmans inlägg och skrev ihop ett eget, med citering från hans text. Ludvig är författare till boken " 101 Tankar om aktier".
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.