11 Apr, 2020

Bra vecka +8,77% utveckling!

Den här veckan var en otrolig hausse vecka med +8,77% positiv utveckling för min del. Måndag och Tisdag steg det mest och de större köpen hamnade på Nordea och JNJ. Inte några större belopp utan det är lite mindre belopp från lönen som fanns i kontot. Jag brukar inte köpa för hela beloppet som jag för över direkt den 25:e utan blir lite köp här och där. Den fortsatta planen är enligt nedan och 10:e var det tänkt att ta från sparkontot som jag nämnt, men den här månaden gjorde jag överföringen tidigare och köpte Google för det i förra veckan. Nu har jag inte så mycket likvider kvar, men det finns några tusenlappar som jag kan köpa för. Det är många bolag som nu börjar dra in på sina utdelningar och nu senast drog Bravida in sin utdelning. Jag ser inte det som ett problem att ett företag gör på det sättet utan pengarna finns ju kvar i bolaget.



Antal dagar sedan portföljens toppnotering: 51 dagar

 

Enkel Strategi framöver
1.  All nysparande från löner sätts in i portföljen 25:e varje månad.
2. Lika stor summa pengar dras från ett sparkonto 10:e varje månad, fördelad på 20 månader.  18/20 månader kvar.
 

Strategin är möjliggjord för att mina kostnader är mycket lägre än mina inkomster långt tillbaks i tiden. Jag har både kunnat spara i portföljen och ett i sparkonto vid sidan om som jag nu kan plocka i från. Mitt motto på "Låg Belåning, Låg Konsumtion, Hög Sparkvot och Investering i utdelande aktier med låg courtage"  visar vägen.....

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.