9 May, 2020

Köpt Investor och Bravida. Veckorapport +1,14%.

I veckan har jag köpt både Investor och Bravida som hade sin Q1 rapport i fredags. Det var en hyfsad bra rapport och aktiekursen steg med +3,83%.

Nettoomsättning +7%,
Organisk Tillväxt +2%
Ebita res +8,3%

Covid Pandemin har än så länge haft en begränsad effekt på koncernen som helhet. Dock har några enskilda avdelningar påverkats och marknadsutsikterna är osäkra. Trots pandemin har bolaget hunnit med att förvärva 4 bolag som på årsbasis tillför en omsättning på 239 miljoner kronor. Kommer ett inlägg om Bravida och mina transaktioner i aktien för senste 2-3 månaderna nästa vecka. Det är mitt 4:e största innehav med en andel på 8,2%. Belåningsgraden i portföljen fortsätter att sjunka så länge börsen stiger och dessutom har jag satt stopp på att belåna mer. 

Nästa vecka sätts det in lite mer pengar från ett sparkonto och då funderar jag på att öka i Visa, Mastercard och köpa in Microsoft. 

Antal dagar sedan toppnotering: 79 dagar.

 

Enkel Strategi framöver
1.  All nysparande från löner sätts in i portföljen 25:e varje månad.
2. Lika stor summa pengar dras från ett sparkonto 10:e varje månad, fördelad på 20 månader.  18/20 månader kvar.
 

Strategin är möjliggjord för att mina kostnader är mycket lägre än mina inkomster långt tillbaks i tiden. Jag har både kunnat spara i portföljen och ett i sparkonto vid sidan om som jag nu kan plocka i från. Mitt motto på "Låg Belåning, Låg Konsumtion, Hög Sparkvot och Investering i utdelande aktier med låg courtage"  visar vägen.....

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.