17 May, 2020

Köpt Mastercard och Visa. Veckorapport -4,90%.

Under senaste veckan har jag passat på att sälja av små innehav och köpt bl a Mastercard, Visa och Microsoft. Mycket av mitt nysparande kommer investeras i Mastercard och Visa. Under den gångna veckan har jag skrivit ett inlägg om portföljens förvaltningskostnad som nu ligger på låga 0,48%. Det är 86 dagar sedan portföljens toppnotering och den utveckling som krävs för att komma upp till den nivån igen är 21%. Utvecklingen för den här veckan slutade på ungefär -4,90%, vet inte det exakta talet då Avanza inte har uppdaterat än.

 

Antal dagar sedan toppnotering: 86 dagar.

 

Enkel Strategi framöver
1.  All nysparande från löner sätts in i portföljen 25:e varje månad.
2. Lika stor summa pengar dras från ett sparkonto 10:e varje månad, fördelad på 20 månader.  17/20 månader kvar.
 

Strategin är möjliggjord för att mina kostnader är mycket lägre än mina inkomster långt tillbaks i tiden. Jag har både kunnat spara i portföljen och ett i sparkonto vid sidan om som jag nu kan plocka i från. Mitt motto på "Låg Belåning, Låg Konsumtion, Hög Sparkvot och Investering i utdelande aktier med låg courtage"  visar vägen.....

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.