7 Jun, 2020

Notering av LED iBond - IPO

 

 

Dags för en ny IPO

 

Vår senaste IPO Pexip blev en formidabel succé med tilldelning i alla tre depåer där den tecknades och sen en utveckling på 71 %. Där har vi nu släppt alla aktier och nu siktar vi på nya roliga IPO:er. Näst på tur är danska LED ibond.

 

LED iBond är ett belysningsföretag som utvecklar olika typer av LED-belysning. Belysningen är revolutionerande då armaturen är extremt tunn och går att använda till mycket mer än bara belysning. Dels har de en del i bolaget som jobbar med att göra byggnader mer energieffektiva, dels har de en avdelning för växtbelysning och här siktar bolaget på sk vertical farming. Just nu har de dessutom en superintressant UV-lampa som dödar bakterier och virus under utveckling. Bara det gör ju att denna notering är värd att teckna för marknaden är helt galen i aktier som kan relateras till Covid-19. Sammantaget är det här nästan lite för många buzz-words men vi väljer ändå att se det positivt.

Bolaget är danskt och Grundades 2014. Grundarna heter Rolf Sprunk-Jansen och Lars Frederiksen och dom är båda kvar i bolaget i form av VD och CTO. Produktion sker i danska Farum och man kan idag tillverka 300.000 enheter per år. Totalt har bolaget 14 anställda.

 

Användning av emissionslikviden:

 

35-40% -stärka den internationella försäljningsverksamheten - inklusive nya försäljnings- och distributionskanaler och nya strategiska samarbeten

15-20% -affärsutveckling, inklusive nya aktiviteter inom UV-desinfektion och vertical farming

15-20% -produktutveckling och utvidgning av befintliga patent samt nya patentansökningar

15-20% -rörelsekapital för att finansiera förväntad ordertillväxt

5-10% -vidareutveckling av produktionsanläggningar och processoptimering

 

Fakta om noteringen

 

VD:                                                   Rolf Sprunk-Jansen

Sista dag att teckna:                  9 juni 2020 (8 juni på Nordnet)

Första dag för handel:              15 juni 2020

Teckningskurs:                           6,88 DKR

Börsvärde:                                   55 Miljoner DKR (pre-money)

Storlek på erbjudandet:           46 Miljoner DKR

Ankare tecknar:                          29 Miljoner DKR (63 %)

Börs:                                             Nasdaq first north Growt Market Denmark

Listingpartner:                           Nordnet och Västra hamnen Corporate finance

 

Många för oss okända ankare

 

En stor del av noteringen är tagen av ankarinvesterare och kvar finns bara en liten del som vi småsparare får slåss om och vi tror att den delen kommer bli fulltecknad flera gånger om. Stora investerare är Midroc Invest AB, Gerhard Dal, STN Invest ApS, HCS 82 ApS, Birgitte Larsen och Green Technology Investment ApS. Midroc är kanske känt för de flesta för sina investeringar i Göteborgsföretaget Minesto, IT-bolaget Crunchfish och belysningsföretaget Heliospectra. Alla tre ivrigt omtalade i investerarkretsar de senaste åren.

 

Tecknar

 

Vi väljer att teckna minimiposter i tre depåer hos Nordnet pga den del av noteringen som finns tillgänglig för allmänheten är så liten vilket i sig kommer göra att den sannolikt övertecknas. Dessutom tror vi att då verksamheten ligger i tiden kommer även det vara en faktor som leder till överteckning. Däremot kommer vi sannolikt att välja att sälja av våra aktier ganska snart efter noteringen.

Bäst chans till tilldelning borde vara via Nordnet eller direkt via bolagets eget subscription form.

 

 

Läs mer om LED iBond

 

LED iBond - Affärsvärlden

LED iBond A/S noteras - SvD

LED iBonds IR-sida

Led iBond noteras - Breakit

 

 

 

 

Glöm inte att alla investeringar på börsen är förknippade med risker och IPO-investeringar är inget undantag. Tvärtom.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.