14 Aug, 2020

Fortnite vs Apple

 

"Kriget" mellan Apple och Epic games/Fortnite trappas upp

 

Det kan inte ha undgått någon att Apple och Epic games (som äger Fortnite) har råkat i luven på varandra och likt de flesta konflikter så finns det två sidor av saken och vi har ingen önskan att gå in i detalj på vem som har mest rätt men vi refkleterade över den film Fortnite publicerat. Dom har tagit en gammal Apple-reklam från Super bowl 1984 och gjort om den till Fortnite-tema med ett skin från Fortnite och skurken porträtteras av ett äpple med solglasögon. Humor! Klicka på bilden nedan för att se de båda filmerna spelade bredvid varandra.

 

 

Hur detta eventuellt slår mot de båda företagen återstår att se men vi tycker att det är roligt när företag tar ställning och faktiskt sätter ner foten när de tycker att något är fel. I alla fall så länge de gör det pga vad de själva anser vara fel. Utifrån spridningen av ovanstående film tror vi i vilket fall som helst tt Apples image tar en viss skada av det här men det behöver inte betyda särskilt mycket. Apples aktie reagerade inte nämnvärt på bråket i dagens handel i alla fall.

 

 

Se de båda filmerna var för sig nedan

 

Ninteteen eighty fortnite (Epics film)

1984 (Apples film)

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.