Stockholm 17:30
-1,14% Today
+0,48% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-11-24 08:00:00

Jacob Sten ny Chief Growth Officer på Clas Ohlson

I september meddelande Clas Ohlson att bolaget inleder ett nytt strategiarbete och i samband med detta förstärker ledningsgruppen för tillväxt och expansion. Tjänsten Chief Growth Officer har nu tillsatts med Jacob Sten, som närmast kommer från en roll som vd på Inspiranda, och som har tidigare haft ledande positioner på Sony Mobile och Orkla Foods.


Rollen Chief Growth Officer är ny på Clas Ohlson och innebär ett ansvar för att leda utvecklingen av Clas Ohlsons framtida tillväxtagenda.

- Jacob kommer med sin breda erfarenhet från konsumentnära affärsutveckling i snabbrörlig miljö och goda ledarskap att bli en viktig del i Clas Ohlsons fortsatta tillväxtresa. Vi är väldigt glada att Jacob valt att ansluta till oss och jag ser fram emot ett nära samarbete framöver, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson.

- Clas Ohlson är ett fantastiskt bolag med en stark plattform och en lång tradition av att hitta nya sätta att växa affären. Det är en väldigt inspirerande uppgift att få driva den fortsatta tillväxtagendan med ett uttalat flexibelt synsätt där man tittar brett på allt från utveckling av kunderbjudandet till att hitta nya affärsmodeller som matchar företagets mission och befintliga erbjudande, säger Jacob Sten.  

Jacob Sten tillträder rollen som Chief Growth Officer den 1 februari 2018.

Samtidigt har Stine Trygg-Hauger, som sedan den 13 september varit tillförordnad landschef för Clas Ohlson Norge, nu tillträtt samma position på permanent basis.

Se mer information om Clas Ohlsons koncernledning på: http://om.clasohlson.com


For mer information, vänligen kontakta:

Sara Kraft Westrell, Informations- och IR-direktör, telefon 0247-649 13


Clas Ohlson grundades 1918 som en postorderfirma i Insjön, Dalarna. Idag erbjuder företaget produkter och tjänster för vardagens praktiska små problem i sex länder via över 200 butiker och e-handel. Clas Ohlson har ett brett sortiment av prisvärda produkter inom fem produktområden: Bygg, El, Multimedia, Hem och Fritid. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm, har en omsättning om cirka 8 miljarder kronor och drygt 4 800 anställda. Besök Clas Ohlson på www.clasohlson.com.


Attached html: HTML
Attached pdf: PDF