Stockholm 15:57
0,00% Idag
+30,89% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2020-12-09 13:46:00

BÖRS: OPTIFREEZE, ELANDERS NYA I ERIK PENSERS MOMENTUMPORTFÖLJSTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Erik Penser Bank har tagit in Optifreeze och Elanders i sin momentumportfölj, som innehåller toppvalen bland de aktier som banken bevakar genom EP Access, som är en uppdragsanalystjänst som de bevakade bolagen i fråga finansierar.

Aino och Iconovo plockas samtidigt bort från momentumportföljen, framgår det av en omviktning av portföljen per den 9 december.

"Vi ser fortsatt potential i de bolag som lämnar portföljen, men bedömer att den fiktiva portföljen just nu består av de Accessbolag som erbjuder störst potential i relation till risk", skriver Erik Penser.

Momentumportföljen, som uppdateras och omviktas kvartalsvis, består därmed av SBB, BTS Group, Irisity, Redsense Medical, Sensys Gatso, Elanders, OptiFreeze och Instalco.

Optifreeze bedöms ha stor potential med ett intressant läge med sin teknik som bland annat förlänger hållbarheten för snittblommor och sticklingar, menar banken.

Erik Penser har en riktkurs för Optifreeze på 43-45 kronor per aktie.

För Elanders del bedömer banken att bolagets stabilitet kommer att leda till högre multiplar och sätter ett motiverat värde för aktien på 170 kronor.