Stockholm 17:30
+0,17% Idag
+6,39% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2016-07-11 11:29:22

ETP: BRA START PÅ VECKAN MEN RÅOLJA OCH GULD SVIKTARSTOCKHOLM (Direkt) En oväntat starkt sysselsättningssiffra i USA och öppnar för nya stimulanser i Japan var ingångsfaktorer när handeln i Europa inleddes på måndagen. Börserna steg generellt, medan de mest handlade råvarorna visade mer volatil handel med övervägande dragning nedåt.

Råoljan (brent) föll under morgonen, men visade från 10-tiden återhämtning. Noteringen vid 11 var drygt 46 dollar per fat.

Av ädelmetallerna var återigen silvret starkare än guldet, där den senare föll tillbaka under 1.360-dollarsnivån. Silver spot försvarade en nivå över 20 dollar.

På börsen visade OMXS30 en uppgång på 0,6 procent, vilket var något svagare än de ledande europeiska börserna med undantag för London som också var upp 0,6 procent mätt med FTSE100.

I Stockholm hölls index nere av ABB, som handlades utan utdelning, och Astra Zeneca som i media nämnts som en möjlig köpare av amerikanska Medivation, en affär som skulle vara över 10 miljarder dollar om den genomförs.

SSAB, en tradingfavorit på marknaden, gick klart starkare än index och aktien följde här sektorns utveckling i Europa. Spekulationer om vad indiska Tata Steel kommer att göra med sin europeiska verksamhet ger näring åt handeln i stålaktierna.


image
På ETP-marknaden syntes också intresset för SSAB. Mest omsatt bland underliggande aktier var dock alltjämt Fingerprint Cards som fortsatte att klättra på börsen. Aktien hör till de som analyseras av Tobbe Rosén i dagens ETP Direkt.


Övriga som analyseras:


OMXS30

DAX

S&P500

SHB

Nordea

SEB

Swedbank

Astra Zeneca

Volvo

Tele2

Guld

Silver

Råolja (brent)

Nordic Leasure

Playhippo

RNB

SAAB

Sensys Gatso

Tagmaster

Unibet

Uniflex

Enquest

Statoil

Arctic Gold

Powercell

Archelon

NaturgasLänk till dagens ETP Direkt:

https://www.youtube.com/watch?v=U51K4gQRAWA