Stockholm 11:07
+0,09% Idag
+18,37% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-09-06 11:59:02

SEDANA MEDICAL: HAR BLIVIT KONTAKTADE AV KLINIKER I USA - VDSTOCKHOLM (Direkt) Sedana, som ska göra sina produkter Anaconda och Isoconda till global standard vid sedering, uppger att det pågår rekrytering av patienter och att det innan årets slut kommer en uppdatering för en registrering i Europa.

Det sade vd Christer Ahlberg i samband med Paretos Health Care Conference under torsdagen.

"Vårt fokus ligger på Europa och USA men vi har även intressen från länder i Asien som Japan, Kina och Sydkorea" säger Christer Ahlberg.

Sedana väntar sig en registrering 2020 i Europa men har redan produkten ute hos en rad kliniker främst i Tyskland genom en så kallad off-label-lösning.

"Den kan användas men inte som standard där det inte finns några alternativ" säger Christer Ahlberg.

Trots off-label används produkten nu i 500 kliniker i Tyskland. Bolaget har också sett ett ökat intresse i Frankrike med användande i 50 kliniker. Även Spanien, Norden och Storbritannien är på gång enligt vd Christer Ahlberg.

Sedana kommer i slutet av 2018 eller i början av 2019 att träffa det amerikanska läkemedelsverket (FDA). Men vad som krävs där vet inte bolaget förrän efter mötet. Däremot har bolaget mött ett intresse även från amerikanska kliniker.

"Vi har kliniker som kontaktar oss från USA som vill ha access till vår produkt, men vi kan inte göra som i Europa med en off-label-lösning" säger vd Christer Ahlberg.