Stockholm 17:30
0,00% Idag
+17,21% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2020-10-20 13:35:19

BÖRSEN: SMÅ INDEXRÖRELSER, TELE2 HANDLAS NED, OMXS30 +0,4%STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tele2 tappade efter att ha rapporterat på tisdagsmorgonen, medan likaledes rapporterande Swedbank fanns på plussidan. Sett till börsen som helhet var indexrörelserna dock relativt små efter en rapporttät morgon.

Omkring klockan 13.20 hade OMXS30-index stigit 0,4 procent till 1.849 och aktier för 9,6 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

Swedbanks rörelseresultat på drygt 6,4 miljarder kronor för det tredje kvartalet överträffade med marginal förväntningarna, som var ett rörelseresultat på strax under 5,3 miljarder. Lägre kostnader och mindre kreditförluster bidrog till skillnaden. Kostnaderna för utredningar och rådgivning i anslutning till penningtvättsfrågor fortsätter att vara lägre än vad banken väntat sig. Aktien handlades upp 1 procent.

Tele2:s underliggande rörelseresultat före avskrivningar men efter leasingavskrivningar var i linje med förväntningarna, liksom omsättningen. Bolaget upprepade dessutom sin guidning för helåret 2020 om att det underliggande resultatet ska hamna på ungefär samma nivå som 2019.

Tele2 räknar nu med att bolagets capex för 2020 kommer att hamna i den nedre delen av det angivna prognosintervallet om 2,5-3,0 miljarder kronor som en följd av de på tisdagen offentliggjorda villkoren i Sveriges 5G-auktion, sade Tele2:s finanschef Mikael Larsson vid tisdagens rapportkonferens.

Tele2-rapporten fick ett bistert mottagande och aktien backade 2,8 procent i handeln.

Bland bolagen i OMXS30 i övrigt gick Alfa Laval starkt med en uppgång på 1,8 procent. Verkstadsföretaget har fått order för leverans av en processlinje till Hollyfrontiers produktionsanläggning för förnybar diesel i USA. Ordern har ett värde av cirka 130 miljoner kronor.

Teknik- och industrikoncernen Indutrade överträffade också förväntningarna med sin rapport. Givet den föränderliga situation som råder med ökade covid-19-fall är affärsläget fortsatt osäkert för Indutrade framöver skrev vd Bo Annvik i rapporten, men aktien steg 2,7 procent.

Det finländska IT-tjänsteföretaget Tieto Evry steg 6 procent. Bolaget har återupptagit guidningen för 2020 och spår nu att årets jämförbara rörelseresultat kommer öka ställt i förhållande till 2019.

Irisity, som säljer intelligenta kameraövervakningslösningar, har gjort en riktad nyemission om 50 miljoner kronor. Teckningskursen var 20:30 kronor, vilket var vad aktien stängde vid på måndagen. Irisity lyfte 15 procent till 23:30 kronor.

Etikettsbolaget Nilörngruppen minskade omsättningen under kvartalet men ökade rörelseresultatet. Utfallet fick aktien att stiga hela 21 procent.

Kylkoncernen Beijer Refs hade under tredje kvartalet en organisk tillväxt på -1,7 procent, enligt bolaget främst beroende på lägre köldmedelpriser. Beijer Ref handlades ned 2,2 procent.

Saab backade 1,8 procent. Aktien har sänkts till behåll, från tidigare köp, av såväl SEB som Nordea Markets.

ABG Sundal Collier har höjt riktkursen för Hansa Biopharma till 404 kronor från 239 kronor, samtidigt som rekommendationen köp upprepas. Hansa svarade med att stiga 2,4 procent till 248 kronor.

Nordea Markets har höjt riktkursen för Beijer Alma till 168 kronor från 141 kronor, samtidigt som rekommendationen köp upprepas. Aktien steg 2,3 procent till 247:80 kronor.

Eyetrackingbolaget Smart Eye redovisade en mindre förlust än tidigare på rörelseresultatnivå för det tredje kvartalet, samtidigt som nettoomsättningen steg med 24 procent. Aktien var upp 3,1 procent.

På tisdagen noterades spannmålssorteringsbolaget Bomill på Nasdaq First North och debuten mottogs med en nedgång på cirka 9 procent.Graf: OMXS30 tisdagen den 20 oktober

image

Källa: Infront