Stockholm 17:30
+0,60% Idag
+19,53% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-11-22 08:30:00

Gränbystaden inviger södra delen med fler butiker, restauranger och upplevelser

Efter intensivt byggande står Gränbystadens södra del, med sina
14 000 nya kvadratmeter, redo att öppna dörrarna. Gränbystaden får med detta ett större och bredare utbud med 17 nya butiker, restauranger och kontor. Gränbystaden får också ett tillskott av upplevelser genom Nordisk films första 4DX-biograf i Sverige som öppnar 7 december.


Gränbystaden, Uppsalas andra stadskärna, fortsätter att växa och den 22 november öppnar dörrarna till den södra delen. Nya restauranger är bland annat O'Learys, Sushi Yama och La Pasta Veloce och bland de nya butikerna finns Normal, Newbie, Accent och Scorett Håkansson. Utbudet stärks även med en asiatisk delikatessbutik och en espressobar. Den 7 december öppnar dessutom Nordisk Film sin första svenska biograf med det innovativa 4DX-konceptet med bästa ljud, bild och bekvämlighet men också 19 olika effekter som vind, vatten, dimma, lukt, snö och kittel under fötterna för en helt ny bioupplevelse för besökarna.

- Vår vision är att Gränbystaden ska vara en levande stadsdel dygnet runt. Vi vill att det ska vara en plats där man kan träna innan jobbet, äta lunch och shoppa med vännerna, gå till frisören och gå på bio med familjen på kvällen. Vi är så stolta över att kunna erbjuda detta helhetskoncept i Uppsala, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef Uppsala och Norra Stockholm på Atrium Ljungberg.

Förutom det bredare utbudet av butiker, restauranger och upplevelser har Atrium Ljungberg även byggt cirka 200 hyreslägenheter och ett 12 000 kvadratmeter underjordiskt garage som ska underlätta både för de boende och Gränbystadens besökare.

Torsdag den 22 november klockan 17.00 bjuds allmänheten in till invigningen av Gränbystadens södra del. Temat för invigningen är hemmafest och under kvällen bjuder Gränbystaden på snacks, dryck och underhållning i form av liveband, karaoke, dansgolv med mera.

Nacka, 2018-11-22
Atrium Ljungberg (publ)


För mer information kontakta:

Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef Uppsala och Norra Stockholm på Atrium Ljungberg, 070-927 60 91, Daniel.KvantSuber@al.se
Charlotta Gustafsson, etableringschef på Atrium Ljungberg, 0733-25 17 79, Charlotta.Gustafson@al.se


Atrium Ljungberg äger, utvecklar och förvaltar fastigheter. Vår huvudinriktning är handel och kontor, men våra levande stadsmiljöer rymmer okcså bostäder, kultur, service och lärande. Det är så vi skapar stadsdelar där människor väljer att vara, idag och i morgon. Vi finns där Sverige växer; Stockholm, Uppsala, Malmö och Göteborg. Lika självklart som det är att bygga attraktiva platser för framtiden, lika självklart är det att skapa ett långsiktigt värde - för oss, våra kunder och för samhället. Atrium Ljungberg är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 1994.

Läs mer på www.al.se (http://www.atriumljungberg.se/).


Attached html: HTML
Attached pdf: PDF